
Zin in een lekkere en gezonde maaltijdsalade? Dan is deze bulgursalade met geroosterde groenten, tempeh en feta echt wat voor jou! Lekker simpel, smakelijk en voedzaam. Wanneer ik een salade als avondeten eet dan voeg ik naast lekker veel groente ook graag een graan toe. Zodat het lekker vullend is. Hieronder lees je hoe je het recept maakt.
Bulgursalade met geroosterde groenten
Dit keer maakte ik een simpele bulgursalade met geroosterde groenten uit de oven. Ik koos voor typische wintergroenten zoals pompoen en wortel die ik heerlijk marineer. De groenten worden lekker zoet en smaakvol in de oven door de honing en de komijn- en paprikapoeder.
De salade is op basis van bulgur, dit is een graan gemaakt van harde tarwe. Het komt een beetje in de buurt van met couscous. De salade maak ik af met feta, granaatappelpitjes, pecannoten, munt en heerlijke zoete tempeh. Verder maak ik nog een frisse yoghurt saus om bij de bulgursalade te serveren. Tip: De salade is koud ook lekker te eten, dus prima om mee te nemen als lunch of bij een picknick.
Wat is tempeh?
Tempeh is een ideale vleesvervanger, het is gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Van zichzelf heeft het weinig tot geen smaak, dit zorgt ervoor dat je er alle kanten mee op kan gaan. Tempeh heeft een stevige structuur, daarom kun je het heel goed krokant bakken en karameliseren in bijvoorbeeld ketjap.
Zin in meer salade recepten? Bekijk ook deze recepten:

Bulgursalade met geroosterde wintergroenten, tempeh en feta
Ingrediënten
- 200 gram bulgur
- 1 blokje groentebouillon
- 1 flespompoen
- 6 bospenen
- 200 gram feta
- 45 gram granaatappelpitjes
- 180 gram tempeh ketjap smaak
- 3 takjes verse munt
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel honing 1 eetlepel
- 1/2 citroen
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- handje pecannoten
- 1 theelepel harissa
Kruiden en specerijen
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de schil van de flespompoen en snijd deze vervolgens in blokjes. Haal de schil van de bospeen en leg samen met de flespompoen op een bakplaat. Besprenkel de groenten met wat olie en marineer met honing, paprikapoeder, komijn, knoflook- en uienpoeder, zout en peper. Hussel goed door zodat de groenten goed zijn bedekt in de kruiden. Bak in ongeveer 30 á 40 minuten gaar in de oven, totdat de groenten zacht zijn.
- Kook de bulgur samen met een bouillonblokje volgens de verpakking. Laat de bulgur hierna goed afkoelen.
- Snijd de munt fijn. Maak een dressing van de yoghurt, wijnazijn, munt en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de tempeh in een laagje zonnebloemolie krokant. Snijd ondertussen de feta in blokjes en hak de pecannoten fijn.
- Voeg de granaatappel, feta, pecannoten, tempeh toe aan een schaal en schep hier de bulgur doorheen. Leg de gegrilde groenten op de salade en garneer met de dressing en harissa. Snijd eventueel nog wat extra munt fijn en voeg toe over de salade.


Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie