Koken met jackfruit. Ooit wel eens van gehoord? Jackfruit is ideaal als vleesvervanger door de lekkere vlezige structuur. Dit maakt koken met jackfruit super veelzijdig. Verwerk het in een curry, een wrap of op een broodje. De mogelijkheden zijn eindeloos! In dit recept verwerk ik BBQ pulled jackfruit in een gepofte zoete aardappel. Een heerlijk Mexicaans feestje op tafel! Hoe je aan de slag gaat? Dat lees je hieronder.
Gepofte zoete aardappel met BBQ pulled jackfruit
Ingrediënten
- 2 stuks zoete aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 1 avocado
- 1/2 rode kool
- 5 takjes peterselie (vers)
- 150 gram maïs
- 325 gram Rootzz of Nature pulled jackfruit in BBQ-saus
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 theelepels oregano (gedroogd)
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel citroensap
- 3 stengels bosui
- 1 theelepel jalapeños (uit pot)
- 2 theelepels balsamicoazijn
- Zout en peper
Instructies
- Prik gaatjes in de zoete aardappels met een vork en leg op een bord. Verpak met plasticfolie en pof in de magnetron voor ongeveer 8 tot 10 minuten op ongeveer 800 Watt. Keer de aardappels halverwege zodat hij rondom goed gaar wordt.
- Snijd de halve rode kool in dunne ringetjes. Doe in een diepe schaal samen met de balsamicoazijn, zout, peper en één theelepel oregano. Laat intrekken in de koelkast.
- Snijd de ui en paprika fijn. Doe de ui in de pan met wat olie tot deze glazig ziet. Pers twee teentjes knoflook boven de pan uit en voeg één theelepel chilivlokken, oregano en uipoeder toe.
- Voeg de paprika toe aan de pan en laat zacht worden. Laat de mais uitlekken en voeg toe aan het groentemengsel samen met de pulled jackfruit. Laat op zacht vuur doorgaren.
- Prak de avocado samen met het citroensap en wat zout en peper. Hak de peterselie fijn en voeg bij de quacamole. Snijd ook de bosui in dunne ringetjes.
- Snijd de zoete aardappel open. Vul met de rode kool salade, het pulled jackfruit mengsel en de quacamole. Garneer met bosui en jalapeños. Eet smakelijk!
Over de pulled jackfruit van Rootzz of Nature
Onrijpe, jonge jackfruit is perfect om te gebruiken als vleesvervangers. Het witte vruchtvlees van de jackfruit heeft een vlezige structuur en een neutrale smaak. Dit maakt het een ideale vrucht om allerlei smaken op te laten nemen. De pulled jackfruit van Rootz of Nature is beschikbaar in drie verschillende smaken: curry, rendang en BBQ. Dit maakt de vleesvervangers geschikt om te gebruiken voor heel veel verschillende keukens.
Ik vind de producten van Rootzz of Nature erg goed bevallen en ga er zeker nog vaker mee koken. De jackfruit is super kruidig en smaakvol van zichzelf. Vaak vind ik vooraf gemarineerde producten nogal flauw. Dat vond ik bij de gemarineerde jackfruit echt niet het geval. Ook hebben de producten een fijne bite en geeft het heel veel mogelijkheden om mee te koken. Enthousiast geworden? Je koopt de stazakken van Rootzz of Nature in de (online) winkels van Jumbo, Dekamarkt, Dirk en Crisp.
*Dit recept bevat gekregen producten van Rootzz of Nature
Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie