Een heerlijk gezonde Griekse quinoa salade boordevol groenten. Super smaakvol door de gegrilde groenten, feta en een heerlijk frisse dressing. Dit is een top recept voor de zomer of van tevoren klaar te maken als lunch.
Griekse quinoa salade met gegrilde groenten
Benodigdheden
Ingrediënten
- 275 gram quinoa
- 1 courgette
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram feta
- 240 gram zwarte olijven
- 50 gram zonnebloempitten (ongebrand en ongezouten)
- 85 gram rucola
- 5 takjes peterselie (vers)
- 1 rode ui
- Peper en zout
Voor de dressing:
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel Marne Honing Mosterd
- 1 theelepel basilicum (gedroogd)
- 1/2 citroen
- Peper en zout
Instructies
- Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de gekookte quinoa vervolgens afkoelen.
- Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal met wat olijfolie, zout en peper. Bak 20 minuten op 220 graden tot de tomaatjes open zijn gebarsten.
- Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken. Doe een laag olijfolie in een grillpan en grill hier de plakjes courgette. Strooi wat zout over de courgettes en bak tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de rode ui in partjes en grill deze zo’n vijf minuten in de pan.
- Maak de dressing door olijfolie te mixen met de azijn, mosterd, basilicum en citroensap. Schenk het vocht dat uit de gebakken tomaatjes is gelopen door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de peterselie fijn en de feta in blokjes.
- Tijd om de sla op te dienen. Doe de rucola in een schaal of diep bord. Schep hier de quinoa, de gegrilde groenten, feta en olijven overheen. Garneer met de verse peterselie en de zonnebloembitten. Schenk de dressing over de sla. Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie