Een feestontbijt, dan denk je al snel aan pancakes, wentelteefjes of baked oats. Maar wat dacht je van deze heerlijke wentelteefjes gemaakt van suikerbrood? Een keer wat anders dan reguliere wentelteefjes. Je kunt je vast voorstellen hoe onweerstaanbaar lekker dat smaakt.
Suikerbrood wentelteefjes
Benodigdheden
Ingrediënten
- 8 sneetjes suikerbrood
- 200 milliliter melk
- 1 ei
- 0,5 theelepel kaneel
- roomboter (om in te bakken)
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 200 gram bosbessen (diepvries)
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel kaneelsuiker (grof)
Instructies
- Doe de bevroren bosbessen in een steelpannetje samen met een eetlepel honing. Laat wat indikken tot een saus.
- Schenk de melk, het ei en de kaneel in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop steeds twee sneetjes suikerbrood erin.
- Zorg het mengsel goed is opnemen aan beide kanten. Is je brood niet oud en droog? Dan hoeft je ze maar kort in het mengsel te laten weken. Laat het suikerbrood vooral niet te lang in het melk-ei mengsel, dan wordt het te zompig.
- Verhit wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten. Herhaal totdat alle wentelteefjes zijn gebakken.
- Serveer de wentelteefjes op een bord nu ze warm zijn. Schep er wat yoghurt overheen en top ze af met de bosbessensaus en grove kaneelsuiker.
Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere ontbijtrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie