• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Romige truffel orzo met paddenstoelen

Romige truffel orzo met paddenstoelen

4 december 2024

De feestdagen draaien voor mij om comfort, gezelligheid en lekker eten. Maar eerlijk? Soms wil ik iets dat nét wat anders is dan het klassieke kerstdiner. Truffel orzo met paddenstoelen is mijn go-to gerecht wanneer ik indruk wil maken zonder uren in de keuken te staan. Het heeft alles: een romige textuur, diepe smaken van de paddenstoelen en een vleugje luxe door de truffel. Ideaal voor een relaxed kerstdiner waarbij het draait om samen genieten. Geschikt voor een heerlijk hoofdgerecht of een smaakvol tussengerecht.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Truffel orzo brengt luxe op tafel

Wat truffel orzo zo bijzonder maakt, is hoe simpel het te bereiden is, terwijl het echt als een traktatie voelt. De combinatie van romige orzo met aardse paddenstoelen en een subtiele truffelsmaak geeft direct dat luxe gevoel. Het past perfect bij een sfeervol kerstdiner, maar kan net zo goed op een doordeweekse avond wanneer je jezelf wilt verwennen.

Orzo met truffel: een gerecht om van te genieten

Van deze orzo met paddenstoelen wordt iedereen blij. De smaken zijn verfijnd, maar niet ingewikkeld, en het voelt natuurlijk onwijs feestelijk aan. Of je nu een uitgebreide kersttafel hebt of juist voor een intieme setting gaat, dit gerecht is altijd een succes. Lekker, stijlvol en verrassend makkelijk – wie zegt dat feestelijk koken moeilijk moet zijn?

Romige truffel orzo met paddenstoelen

Nog geen reviews
Truffel orzo met paddenstoelen is mijn go-to gerecht wanneer ik indruk wil maken zonder uren in de keuken te staan. Het heeft alles: een romige textuur, diepe smaken van de paddenstoelen en een vleugje luxe door de truffeltapenade.
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten min
Bereidingstijd:25 minuten min
Totale tijd:30 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram orzo
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels truffeltapenade
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blokjes paddenstoelenbouillon
  • 200 milliliter slagroom
  • scheutje witte wijn
  • 700 milliliter water
  • klontje roomboter + extra vierge olijfolie
  • parmezaanse kaas
  • zout, peper en chilivlokken

Instructies

  • Snijd de sjalot en knoflook. Smelt een klontje roomboter met wat extra vierge olijfolie. Fruit de sjalot en knoflook hierin op laag vuur. Maak ondertussen alle paddenstoelen schoon en snijd in stukjes. Voeg deze toe aan de pan en laat goed meebakken totdat de paddenstoelen zacht zijn. Snijd de kruiden die bij de paddenstoelenmix zitten fijn en voeg ook toe. Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper.
  • Maak ondertussen de bouillon door de blokjes te laten oplossen in water. Voeg de ongekookte orzo toe aan de pan en bak kort mee, blus af met een scheutje witte wijn en voeg vervolgens de bouillon, truffeltapenade en slagroom toe. Roer goed door en doe de deksel op de pan.
  • Laat op zacht vuur pruttelen en roer regelmatig door totdat de orzo al het water heeft opgenomen. Rasp een beetje parmezaanse kaas door de orzo en roer goed door.
  • Schep de orzo op in diepe borden en garneer met extra parmezaanse kaas.

Notities

  • Optioneel: garneer met wat verse peterselie en pijnboompitjes

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 620kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwit: 15g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit recept voor truffel orzo? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: Orzo recept vegetarisch

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

Mediterrane feta orzoMediterrane feta orzo met gegrilde groenten
orzo met citroenricottaOrzo met citroenricotta en oesterzwammen
tomatenorzo met burrataTomatenorzo met burrata en gegrilde bimi

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Bruschetta met paddenstoelen en truffel

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

10x de lekkerste vegetarische BBQ recepten

Bao buns met tempeh en Aziatische koolsla

tomaten risotto

Tomatenrisotto met burrata

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren