Er zijn van die combinaties die gewoon altijd goed zijn, en paddenstoelen met truffel is er eentje. Zet ze samen op een knapperig stukje brood, en je hebt een gerecht dat zowel chic als supereenvoudig is. Deze bruschetta met paddenstoelen en truffel is perfect als voorgerecht, borrelhapje of zelfs een lichte lunch.
Bruschetta met paddenstoelen en truffel: simpel en luxe tegelijk
Met bruschetta met paddenstoelen en truffel zet je in no-time een gerecht op tafel dat zowel eenvoudig te maken is als heerlijk verfijnd smaakt. De aardse tonen van gebakken paddenstoelen worden perfect aangevuld door de rijke smaak van truffel, en samen op een knapperig stukje brood is het een combinatie waar je geen genoeg van krijgt. Of je het nu serveert als voorgerecht, hapje bij de borrel, of gewoon voor jezelf maakt op een luie zondag, dit gerecht stelt nooit teleur.
Bruschetta met paddenstoelen en truffel is altijd een goed idee
Wat deze bruschetta zo bijzonder maakt, is de eenvoud. Je bakt de paddenstoelen kort met knoflook, een scheutje olijfolie en verse rozemarijn, en werkt het af met een vleugje truffeltapenade. Het resultaat? Een smaakbom die zowel klassiek als verrassend aanvoelt. Combineer dit met een glas witte wijn en je hebt een moment van pure verwennerij, zonder uren in de keuken te staan. Luxe hoeft echt niet ingewikkeld te zijn!
Bruschetta met paddenstoelen, truffel en rozemarijn
Ingrediënten
- 1 rustiek meerzaden stokbrood
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 250 gram oesterzwammen of andere paddenstoelen
- 2 takjes verse rozemarijn
- 150 gram Boursin Knoflook & fijne kruiden
- 1 theelepel truffeltapenade
- olijfolie extra vierge
- peper en zout
- parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in 10-12 dikke plakken en besprenkel met olijfolie. Bak 10 minuten in de oven, tot het brood goudbruin en knapperig is.
- Snijd de sjalotten en knoflook in dunne ringen. Maak de champignons schoon en snijd ook in dunne parten. Verhit een goede scheut olijfolie en een klontje roomboter in de pan en bak de sjalotten totdat deze zacht worden. Voeg de knoflook en champignons toe en bak totdat de champignons goudbruin kleuren. Haal de blaadjes van een takje rozemarijn en bak kort mee samen met de truffeltapenade. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de Boursin over de stokbroodjes en top of met de champignons. Verdeel de blaadjes van het andere takje rozemarijn over de broodjes en garneer met parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit recept voor bruschetta met paddenstoelen en truffel? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie