Deze snelle en eenvoudige maaltijd van Toscaanse orzo met vegetarische kip en spinazie is werkelijk heerlijk. Dit romige orzo gerecht bestaat uit gekruide vegetarische kipfilet, spinazie en smaakvolle zongedroogde tomaten. Een heerlijk zomers gerecht en perfect te maken op een drukke doordeweekse dag!
Wat is orzo?
Orzo is een veelzijdige pastasoort die zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken. Het wordt ook wel ‘rijstvormige pasta’ genoemd vanwege zijn kleine, rijstachtige vorm. Hoewel orzo eruitziet als rijst, is het wel degelijk pasta, gemaakt van tarwe en water.
Orzo wordt vaak gebruikt in verschillende gerechten en heeft een unieke textuur en smaak. Het heeft een stevige beet en absorbeert goed sauzen en smaken. Het is een uitstekende keuze voor soepen, salades en warme hoofdgerechten. Een van de voordelen van orzo is dat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Het hoeft meestal maar 8 tot 10 minuten te koken.
Sinds ik orzo heb ontdekt ben ik er werkelijk weg van. Ondertussen heb ik al heel wat orzo recepten gemaakt. Benieuwd? Hier vind je nog meer orzo recepten van mij.
Toscaanse orzo met vegetarische kip
Deze overheerlijke orzo met vegetarische kip is echt een ultiem comfortgerecht waar ik dol op ben. Romig en zoutig van smaak, de perfecte combinatie. Fijn is dat dit gerecht ook ontzettend makkelijk te maken is en snel op tafel staat. Voor het gerecht gebruiken we de Kiptevree Filet van de Vegetarische Slager. Deze is lekker mals, sappig en goed krokant te bakken.
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Romige Toscaanse orzo met vegetarische kip
Ingrediënten
- 250 gram orzo
- 2 stuks Kiptevree Filet De Vegetarische Slager
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 gram verse spinazie
- 6 zongedroogde tomaten
- 250 milliliter slagroom
- 1 halve citroen
- 1 blokje groentebouillon
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 100 gram Parmezaanse kaas
- Chilivlokken, zout en peper
Instructies
- Breng een pan water aan de kook. Bereid de orzo zoals beschreven op de verpakking en giet hierna af.
- Snijd de ui en knoflook fijn. Doe wat olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook kort. Hak de spinazie iets fijner en voeg handje voor handje toe aan de pan totdat alles is geslonken.
- Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en voeg samen met de slagroom, het bouillonblokje, zout, peper, Italiaanse kruiden en chilivlokken toe. Pers het sap van een halve citroen uit boven de saus en laat op zacht vuur pruttelen. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe samen met de gekookte orzo.
- Doe een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de kiptevree filet. Bestrooi beiden kanten met paprikapoeder, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Bak totdat de filet rondom krokant en goudbruin is.
- Snijd de filet in dunne plakken en leg op de orzo. Serveer met de resterende parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor Toscaanse orzo? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie