Ben je op zoek naar een nieuwe traktatie om je smaakpapillen te verrassen? Maak kennis met chai blondies – een betoverende twist op een klassieke blondie. Met de warme, kruidige smaken zal dit gebakje je betoveren. Benieuwd hoe je deze blondies maakt? Je leest het recept hieronder.
Wat is een chai blondie?
Chai blondies zijn gebaseerd op het traditionele blondie-recept, dat lijkt op een brownie maar zonder de cacaopoeder. In plaats daarvan worden deze blondies op smaak gebracht met heerlijke specerijen die je ook in een kopje chai-thee terug kan vinden. Denk aan kaneel, gember, kardemom en nootmuskaat. Deze specerijen voegen een warme, aromatische smaak toe aan de blondies. Dit maakt ze perfect als winterse lekkernij of als je gewoon enorm van de smaak van chai houdt!
De perfecte combinatie
Voor chai blondies hoef je niet veel ingrediënten in huis te hebben om dit gebakje te maken. Natuurlijk heb je de basics nodig zoals bloem, boter, suiker, eieren en natuurlijk de chai-specerijen. Voeg witte chocolade, noten of gedroogd fruit toe om de smaak en textuur naar een hoger niveau te tillen. Serveer de blondies bij een kopje thee of koffie, heerlijk om even op te warmen op een regenachtige dag. Maar ook is het gebakje te serveren met een bolletje vanille-ijs om een heerlijk dessert te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Zin in meer gebak? Bekijk ook deze recepten:
Chewy chai blondies
Benodigdheden
Ingrediënten
- 200 gram lichtbruine suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanillesuiker
- 115 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram witte chocolade
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1 theelepel Ceylon kaneel
- 1/2 theelepel gemalen gember
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
Voor de topping
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier en zet apart. Smelt de boter in een pannetje.
- Klop de gesmolten boter samen met de lichtbruine suiker. Voeg na 1 minuut het ei en de vanillesuiker toe en mix nog eens 30 seconden.
- Meng in een aparte kom de bloem, kardemom, kaneel, gember, nootmuskaat, zwarte peper, bakpoeder en zout. Hak de witte chocolade fijn en spatel samen met de droge ingrediënten door de natte.
- Doe het beslag in de bakvorm. Meng suiker en kaneel en strooi dit over de brownie. Bak ongeveer 25 minuten, de bovenkant moet gaar zijn en de binnenkant nog een beetje zacht. Laat vervolgens volledig afkoelen voordat je de blondie in vierkantjes snijdt.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor chai blondies? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere bakrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie