
Als je op zoek bent naar een vegetarische maaltijd die zowel voedzaam als smaakvol is, dan zit je met dit platbrood met geroosterde bloemkool helemaal goed. Dit gerecht is een smaakexplosie waarbij romige tahini, knapperige bloemkool en de vegetarische spies samenkomen op een luchtig platbrood. Het is simpel, snel en ideaal voor iedereen die graag bewust eet, zonder concessies te doen aan smaak.
Platbrood met geroosterde bloemkool en tahini
De geroosterde bloemkool is de ster van dit gerecht. Door de bloemkool in de oven te roosteren met een laagje tahini en panko broodkruim krijgt het een heerlijke nootachtige smaak en een knapperige textuur. De bloemkool wordt goudbruin wat perfect samengaat met de hartige tahinisaus. Het zorgt voor een perfecte combinatie met het luchtige platbrood en zorgt voor een Midden-Oosterse twist.

Fris, kruidig en vol van smaak
Wat dit platbrood zo bijzonder maakt, is de combinatie van frisse en kruidige elementen. De geroosterde bloemkool en tahini zorgen voor een diepe, hartige smaak, terwijl je met een handje verse kruiden zoals dille of munt een lichte, frisse twist toevoegt. Zo krijg je in elke hap die heerlijke balans van hartig, fris en een vleugje zuur. Dit gerecht laat zien dat vegetarisch eten allesbehalve saai is – zelfs voor vleeseters.


Platbrood met geroosterde tahini bloemkool en vegetarische spies
Ingrediënten
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 2 stuks Libanees platbrood
- 2 stuks Planted Spies
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- handje verse dille
- handje verse munt
- 1/2 komkommer
- 100 gram snoeptomaatjes
- 50 gram veldsla
- 2 eetlepels panko broodkruim
- 1 eetlepel tahin
- 1 stengel bosui
- 1 eetlepel granaatappelmelasse
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelpel uienpoeder
- 1 theelepel za'atar
- 1 eetlepel harissa pasta
- handje granaatappelpitjes
- scheutje azijn
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een marinade van de tahin, za'atar, harissa, uienpoeder, zout en peper. Meng de bloemkoolroosjes hier goed doorheen en voeg vervolgens het panko broodkruim toe. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede plaat en bak in de oven voor ongeveer 25 minuten, totdat de bloemkool zacht en goudbruin is. Draai de bloemkool halverwege om.
- Snijd de komkommer, bosui en tomaat. Doe in een schaal samen met de veldsla. Voeg granaatappelmelasse, gedroogde peterselie en een scheutje azijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm wat olie in een pan en bereid de Planted Spies volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen een saus van de yoghurt, fijngehakte dille en munt, knoflookpoeder, zout en peper.
- Verarm het Libanese platbrood. Smeer vervolgens in met de saus en beleg met de salade en vegetarische spies. Garneer met granaatappelpitjes en eventueel nog wat extra verse kruiden.
Aan de slag gegaan met dit recept voor platbrood met geroosterde bloemkool? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie