Ik ben gek op banaan: door m’n ontbijt of als snelle snack. Maar vaak genoeg blijven er bananen over die eigenlijk iets te rijp zijn naar mijn wens. Weggooien? Nee hoor, daar doe ik niet aan. Het liefst gooi ik deze rijpe bananen dan in een smoothie of ik bak er iets lekkers mee. Normaal gesproken wordt dat een bananenbrood, maar ik had dit keer zin in iets anders. Dus bedacht ik deze heerlijke bananen blondies met pecannoten. Ik kan je alvast één ding vertellen: ze zijn werkelijk hemels. Benieuwd hoe je aan de slag gaat? Lees dan snel verder.
Bananen blondies met pecannoten
Benodigdheden
Ingrediënten
- 125 gram roomboter (ongezouten)
- 160 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 160 gram bloem
- 2 rijpe bananen
- 1 theelepel vanillesuiker
- 75 gram witte chocolade
- 25 gram pecannoten
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Meng dit vervolgens in een kom met de basterdsuiker. Voeg het ei toe samen met de vanillesuiker en klop door tot een gladde massa.
- Voeg beetje bij beetje het bloem toe tot zich een beslag vormt. Voeg vervolgens een snufje zout toe.
- Prak de bananen in een kommetje met een vork en voeg dit toe bij het beslag. Schep dit door het beslag heen.
- Hak de witte chocolade en pecannoten fijn. Roer 3/4 hiervan door het beslag heen.
- Schenk het beslag in het bakblik en strooi de overgebleven chocolade en pecannoten hier overheen.
- Bak de bananen blondies in ongeveer 30 – 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Test met een satéprikkertje of de cake gaar is. Komt het prikkertje er schoon uit? Dan is deze gaar. In het midden hoort de blondie nog een beetje smeuïg te zijn, net zoals bij brownies. Zet de blondies liever iets te kort in de oven dan te lang, uit de oven gaart het nog een beetje na. Bak je de blondies te lang dan worden ze droog, dat wil je juist niet.
- Laat de blondies minimaal 15 minuten afkoelen tot je ze aansnijdt. Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit recept voor bananen blondies? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie