Lasagne is een klassieker die nooit teleurstelt, deze lasagne met zongedroogde tomaat en spinazie brengt een frisse draai aan dit heerlijke Italiaanse comfortfood. De zongedroogde tomaten zorgen voor een diepe, hartige smaak die perfect samen gaan met de romige saus. Samen met de zachte spinazie krijgt de lasagne toch een licht karakter, zodat de lasagne niet te zwaar wordt.
Lasagne met spinazie
De zongedroogde tomaten zijn de ster van dit gerecht. Ze geven diepte en een zoet-hartige smaak die de lasagne een compleet nieuw karakter geeft. Samen met de romige saus en zachte spinazie ontstaat een perfecte balans tussen een rijke lasagne die toch fris is.
Eenvoudig, maar indrukwekkend
Het mooie aan dit recept is dat het eenvoudig te maken is, maar eruitziet (en smaakt) alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Het is een echte allemansvriend. Bijna iedereen vindt het lekker en je zet het snel in de oven, dus ook geschikt voor een drukke doordeweekse dag. Combineer de lasagne met een frisse salade en je hebt een heerlijke maaltijd boordevol groenten.
Lasagne met zongedroogde tomaat en spinazie
Benodigdheden
Ingrediënten
- 9 lasagnebladen
- 200 gram creme fraiche
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 bakje verse Italiaanse kruiden
- 400 gram verse spinazie
- 2 sjalotjes
- 1 potje zongedroogde tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 1 bol mozzarella
- 75 gram geraspte oude kaas
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
Instructies
- Snijd de sjalot en knoflook. Fruit deze in een wok tot ze glazig zien, voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Snijd ondertussen de helft van de zongedroogde tomaatjes en fruit mee samen met de chilivlokken en tomatenblokjes. Breng op smaak met zout en peper. Voeg handje voor handje de spinazie toe totdat alles is geslonken. Snijd de Italiaanse kruiden en voeg toe aan de saus. Laat op zacht vuur pruttelen.
- Doe de creme fraiche in een kom samen met de andere helft van de zongedroogde tomaatjes. Pureer tot een gladde saus. Snijd ondertussen de mozzarella in kleine blokjes en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schep eventueel nog wat extra vocht uit de tomatensaus als deze te nat is geworden. Pak een ovenschaal en schep hier een laagje van de saus in. Leg hierop de lasagnebladen, smeer een deel van de creme fraiche over de lasagnebladen en verdeel een beetje van de mozzarella. Herhaal dit totdat je 3 lagen hebt. Eindig met een laag creme fraiche, mozzarella en strooi de geraspte kaas hier overheen.
- Doe de lasagne voor 35 tot 40 minuten in de oven, totdat de lasagnebladen zacht zijn. Serveer met een frisse salade.
Aan de slag gegaan met dit recept voor lasagne met zongedroogde tomaat? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie