Vroeger moest ik niks hebben van aubergine, maar sinds ik goed weet hoe ik het moet klaarmaken is het mijn lievelingsgroente. Helemaal voor in curry’s en pastasauzen vind ik het super lekker. Deze Indiase aubergine curry is super snel klaar. Ideaal voor als je uit een lange werkdag komt. Serveer de curry met rijst of naan. Dit Indiase brood is heerlijk om in de curry te dippen.
Indiase aubergine curry met kikkererwten
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 400 gram kikkerwerwten
- 1 chilipeper
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels Patak’s Original Mild curry
- 3 eetlepel Jonnie Boer Garam Masala
- 400 milliliter kokosmelk
- 70 gram tmatenpuree
- 2 naanbroden
- 400 gram verse spinazie
Instructies
- Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Snijd de aubergine in blokjes en laat de kikkererwten uitlekken.
- Warm de oven in de tussentijd op en bak de naan volgens de verpakking. Voeg wat olie toe aan de pan en bak hierin de ui en peper. Voeg de aubergine toe samen met wat zout. Bak totdat de aubergine wat glazig begint te zien en zacht wordt, voeg dan de knoflook toe.
- Voeg de currypasta samen met de garam masala en tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 á 2 minuten mee zodat de smaken loskomen. Schenk de kokosmelk erbij en laat op zacht vuur pruttelen. Voeg de spinazie handje voor handje toe totdat alles is geslonken.
- Serveer de curry in een diep bord met de naan en eventueel wat yoghurt om de curry wat milder te maken. Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie