Soms heb je gewoon zin in een bord pasta dat simpel is, maar toch indruk maakt. Citroenpasta met oesterzwam is daar een perfect voorbeeld van. Dit gerecht combineert de frisheid van citroen met de diepe, hartige smaak van knapperig gebakken oesterzwammen. Een paar ingrediënten, iets meer dan een kwartiertje werk, en voilà: een diner dat smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan.
De perfecte balans tussen fris en romig
De romige saus krijgt zijn lichte touch door een scheutje citroensap en -rasp, waardoor het niet zwaar aanvoelt. Tegelijkertijd zorgen de oesterzwammen voor diepte en textuur, alsof ze het gerecht aarden. Simpel comfortfood, maar dan met een verfijnde twist.
Citroenpasta, voor elke gelegenheid
Of je nu een snelle doordeweekse maaltijd zoekt of een gerecht om je gasten mee te verrassen, deze citroenpasta kan alles. Maak het af met een snufje zwarte peper, verse kruiden zoals basilicum en een flinke berg Parmezaanse kaas. Zo tover je in no time een restaurantwaardig bord op tafel dat iedereen zal waarderen.
Citroenpasta met oesterzwam en broodkruim
Benodigdheden
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 150 gram oesterzwam
- 150 milliliter slagroom
- 2 citroenen biologisch
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels panko broodkruim
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram roomboter
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel gedroogde oregano
- zout en peper
Instructies
- Kook de tagliatelle al dente in ruim water met zout.
- Verwarm een steelpan en smelt hierin de roomboter. Rasp de schil van de citroenen boven de pan en pers het sap uit. Roer samen met de slagroom door de gesmolten boter. Breng op smaak met zout en peper.
- Scheur de oesterzwammen en bak in een klein laagje olie in een koekenpan. Voeg chilivlokken, uipoeder, oregano peper en zout toe en bak op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg het broodkruim toe, pers de knoflook en bak op laag vuur mee.
- Giet de pasta af en roer door de romige citroensaus. Rasp een deel van de parmezaanse kaas door de saus heen. Dien op en garneer met parmezaanse kaas en panko oesterzwammen.
Aan de slag gegaan met dit recept voor simpele citroenpasta met oesterzwam? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie