Soms wil je gewoon een gerecht dat makkelijk is, maar toch een beetje speciaal aavoelt. Laat me je voorstellen aan orzo met citroenricotta. Het is romig zonder te zwaar te zijn, fris door die citroen en dragon. Dit gerecht is gewoonweg ideaal voor dagen waarop je geen zin hebt in ingewikkeld gedoe maar toch iets bijzonders op tafel wil zetten. Dit is ultiem comfortfood voor de zomer – ook al eet ik het gerust in de herfst en winter.
Orzo met citroenricotta
Het mooie van dit gerecht? Het ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl het stiekem in no-time op tafel staat. De orzo kook je gaar in een paddenstoelenbouillon en slurpt zo alle smaak op, de romige citroenricotta biedt een frisse tegenhanger. Wat verse kruiden erover en je hebt een gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond of voor een etentje met vrienden. Simpel, fris, en precies wat je nodig hebt.
Orzo met oesterzwammen
Of je nu voor de eerste keer orzo maakt of al een grote fan bent (zoals ik) – dit gerecht is smaakvol en kan haast niet mislukken. Serveer het met een groene salade of wat knapperig brood, en je bent klaar om te genieten. Trust me, die combinatie van citroen en ricotta is magisch – het is alsof je even op vakantie bent, maar dan gewoon aan je eigen eettafel.
Orzo met citroenricotta
Benodigdheden
Ingrediënten
- 350 gram orzo
- 3 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 150 gram oesterzwammen
- 2 blokjes paddenstoelen bouillon
- 1 liter water
- 1 citroen
- 200 gram ricotta
- 70 gram parmezaanse kaas
- verse peterselie
- verse dragon
- chilivlokken, zout en peper
Instructies
- Snijd de sjalotjes, doe in een wok met wat olie en bak op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen de knoflook in plakjes, voeg toe en bak kort mee. Snijd de courgette en oesterzwammen en voeg toe aan de pan totdat deze zacht zijn. Voeg zout, peper en chilivlokken naar smaak toe
- Maak ondertussen de paddenstoelen bouillon door de twee blokjes te laten oplossen in 1 liter kokend water.
- Voeg de orzo toe aan de groenten samen met de bouillon. Zet het vuur zacht en doe een deksel in de pan. Laat de orzo gaarkoken in de saus totdat al het water is verdampt.
- Hak de peterselie en dragon fijn, gebruik hoeveel jij lekker vindt. Doe de ricotta in een schaaltje, rasp de schil van een citroen en voeg toe samen met het sap. Roer ook de gehakte peterselie en dragon er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg een eetlepel van het ricottamengsel toe aan de pan als al het water van de orzo is verdampt. Rasp ook een deel van de parmezaanse kaas uit boven de pan en roer door de gekookte orzo.
- Verdeel de orzo over de borden en garneer met citroenricotta, dragon. parmezaanse kaas en eventueel nog wat citroensap.
Aan de slag gegaan met dit recept voor orzo met citroenricotta? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie