Broodje halloumi met uienchutney en gegrilde aubergine

Soms wil je gewoon een lunch die nét wat specialer is dan een standaard boterham. Dit broodje halloumi met uienchutney en gegrilde aubergine is precies dat: krokant, romig, zoet en hartig tegelijk. De halloumi krijgt een goudbruin korstje, de uienchutney voegt een diepe zoetigheid toe en de gegrilde aubergine maakt het lekker smeuïg. Stop alles tussen een vers broodje en je hebt een lunch waar je echt even voor gaat zitten.
Een broodje halloumi met uienchutney dat alles heeft
De combinatie van zoute halloumi en zoete uienchutney werkt altijd, maar de gegrilde aubergine tilt het naar een hoger niveau. Aubergine heeft die zachte, bijna boterachtige structuur die perfect samengaat met de stevige kaas. Voeg daar nog een knapperig broodje en een frisse topping zoals rucola en basilicum aan toe, en je hebt een broodje dat alles heeft: crunch, romigheid en een diepe smaak.

Ook perfect voor een snelle maaltijd
Dit broodje is niet alleen top als lunch, maar kan ook prima als snelle avondmaaltijd. Serveer het met een simpele salade of wat geroosterde zoete aardappel, en je zit goed. Liever wat extra pit? Een schepje harissa of een likje mosterd door de chutney doet wonderen. Hoe dan ook, dit broodje halloumi met uienchutney en gegrilde aubergine gaat gegarandeerd in de herhaling. 😍

Broodje halloumi met uienchutney en gegrilde aubergine
Ingrediënten
- 1 rustiek (desem)stokbrood
- 1 pak halloumi
- 1 tomaat of een paar cherrytomaatjes
- 1 aubergine
- 2 eetlepels uienchutney (van de kaasafdeling)
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 takjes basilicum
- handje rucola
- zout en peper
Handig om te hebben
Instructies
- Snijd de aubergine in plakken en maak een grillpan warm. Doe wat olie in de grillpan en doe de aubergine in de pan, besprenkel met zout. Grill de aubergine aan beide kanten totdat deze goed zacht is. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
- Snijd de halloumi in plakken en doe na de aubergine in de pan, grill ook aan beide kanten tot goudbruin. Voeg vervolgens de honing en chilivlokken aan de pan toe en zorg dat de halloumi volledig bedekt is.
- Snijd de tomaat in plakjes. Halveer het brood en besmeer met de uienchutney, leg hierop de gegrilde aubergine, halloumi, tomaat, basilicumblaadjes en rucola. Maak af met zout en peper.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Aan de slag gegaan met dit recept voor broodje halloumi? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
