
Ooit wel eens van een paratha gehoord? Ik niet, tot ik het tegenkwam in de diepvries bij de toko. Ik was benieuwd wat je er mee kon maken en besloot het te kopen. Een tijdje lag het daarna bij mij thuis in de vriezer tot ik het steeds op TikTok voorbij zag komen. Ik kreeg inspiratie om deze heerlijke paratha met pulled oesterzwammen en mango-salsa te maken. Pittig, zoet en romig, een perfecte smaakcombinatie. Sinds dien ligt er standaard een verpakking paratha’s bij mij in de vriezer.

Wat is een paratha?
De paratha is een verre neef van de naan en is een Indiaas platbrood. Het is een lekker luchtig brood dat bestaat uit verschillende laagjes, daarom komt het qua textuur in de buurt van bladerdeeg. Een paratha wordt los gegeten, maar kan ook worden gevuld met bijvoorbeeld aardappel, linzen of of groenten. In India worden paratha’s voornamelijk gegeten als ontbijt met een klontje boter, maar kan ook worden gegeten met bijvoorbeeld wat chutney.
Paratha met pulled oesterzwammen
Deze smaakvolle en voedzame maaltijd combineert de hartige smaak van pulled oesterzwammen, de zoete smaak van mango-salsa en de romige avocadospread. Dit alles serveer je op een paratha – een knapperig, gelaagd brood. De oesterzwammen bak je in de heerlijke Indiase kruidenmix van Jonnie Boer die onder andere bestaat uit kurkuma, paprika, korianderzaad en fenegriekzaad. Een ding is zeker: deze gevulde paratha is een feestje om op tafel te zetten.
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

Gevulde paratha met Indiase pulled oesterzwammen
Ingrediënten
- 2 paratha ui smaak
- 1 avocado
- 50 gram tuinerwten diepvries
- 150 gram oesterzwammen
- 2 stengels bosui
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 takje dille vers
- 50 gram mango diepvries
- 2 takjes peterselie vers
- 1 takje munt vers
- 1 theelepel Jonnie Boer Curry Madras kruidenmix
- 2 theelepels Knoflookpoeder 3 theelepels
- 2 theelepels chilivlokken
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 citroen
- Peper en zout
Instructies
- Haal de mango en tuinerwtjes uit de vriezer en laat ontdooien.
- Prak de avocado samen met de erwtjes. Snijd de bosui, peterselie en dille fijn. Maak een saus van de avocado's, verse kruiden, bosui en yoghurt. Breng op smaak met zout, peper, uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl chilivlokken. Pers een halve citroen uit boven de saus.
- Trek de oesterzwammen uit elkaar. Doe wat olie in de pan en bak hierin de oesterzwammen gaar. Breng op smaak met de curry madras kruiden, de rest van de knoflookpoeder, peper en zout.
- Snijd de mango fijn samen met de munt. Maak een salsa van de mango, munt, chilivlokken en zout.
- Bak de paratha’s gaar in een koekenpan volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Beleg de paratha met de avocadospread, oesterzwammen en salsa. Garneer eventueel met nog wat extra verse kruiden. Eet smakelijk!


Aan de slag gegaan met dit recept voor paratha met pulled oesterzwammen? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie