Ga terug
+ servings
paratha met oesterzwammen

Gevulde paratha met oesterzwammen en mango

Nog geen reviews
Deze gevulde paratha met oesterzwammen is knapperig van buiten, smeuïg van binnen en zit bomvol smaak. Makkelijk, voedzaam én verrassend.
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:20 minuten
Hoeveelheid: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 paratha ui smaak
  • 1 avocado
  • 50 gram tuinerwten diepvries
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 stengels bosui
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 150 gram mango diepvries
  • 1 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes verse dille
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 takje verse munt
  • 1 theelepel Curry Madras kruidenmix Jonnie Boer
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 1 theelepel uienpoeder
  • peper en zout
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Haal de mango en tuinerwtjes uit de vriezer en laat ontdooien.
  • Prak de avocado samen met de erwtjes. Snijd de bosui, peterselie en dille fijn. Maak een saus van de avocado's, verse kruiden, bosui, citroen en yoghurt. Breng op smaak met zout, peper, uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl chilivlokken.
  • Trek de oesterzwammen uit elkaar. Doe wat olie in de pan en bak hierin de oesterzwammen krokant. Breng op smaak met de curry madras kruiden, 1tl knoflookpoeder, peper en zout.
  • Snijd de mango en sjalot fijn, hak de munt fijn. Maak een salsa van de mango, sjalot, munt, chilivlokken en zout. Roer alles goed door.
  • Bak de paratha's gaar in een koekenpan volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  • Beleg de paratha met de avocadospread, gekruide oesterzwammen en salsa. Garneer eventueel met nog wat extra verse kruiden. Eet smakelijk!

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 440kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 11g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!