• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Blogs » Hoe verzorg ik de Monstera Albo Variegata?

Hoe verzorg ik de Monstera Albo Variegata?

16 maart 2023

monstera albo variegata

Wie kent ‘m niet? De Monstera Deliciosa, het is al jarenlang een mega populaire plant door haar grote bladeren met scheuren. De laatste tijd is de Monstera Albo Variegata in populariteit toegenomen en heeft de harten van veel plantenliefhebbers weten te veroveren. Net zoals de Monstera Deliosa heeft de plant prachtige grote bladeren met gaten, maar bij dan met witte vlekken. Dus ben je op zoek naar een kamerplant die de show steelt in jouw interieur? Dan is de Monstera Albo variegata een absolute must-have! In deze blog geven we je handige tips om deze bijzondere plant gezond en gelukkig te houden.

Verzorging Monstera Variegata

De Monstera Variegata is kwetsbaarder dan de groene variant. Hierdoor vereist de verzorging dus ook iets meer aandacht. De witte delen van de bladeren bevatten namelijk geen chlorofyl, dat is het bladgroen. Hiermee vangen planten licht op en zetten dit om in energie, oftewel fotosynthese. Door de witte delen produceert een variegated plant minder energie. Ook zijn de witte delen vatbaarder om te verbranden door de zon. Maar dat moet geen reden zijn om deze prachtige plant niet in huis te halen. Met de juiste verzorging en liefde komt het zeker goed!

Standplaats Monstera

De Monstera Deliciosa Variegata is afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika en gedijt goed in een omgeving die vergelijkbaar is aan zijn natuurlijke habitat. Dat betekent dat de plant van licht houdt, maar niet van direct zonlicht. Zo krijgt de plant wel voldoende energie binnen, maar zonder risico op bladverbranding. Zet de plant daarom het liefst op een plek neer met veel indirect zonlicht, 1 á 2 meter bij het raam vandaan.

Monstera Variegata water geven

Als het gaat om water geven, is het belangrijk om te weten dat de Monstera Deliciosa Variegata niet van te veel of te weinig water houdt. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Geef daarnaast alleen water als de bovenste paar centimeter van de grond droog aanvoelt. De bovenste laag potgrond mag best wat uitdrogen voordat je hem weer water geeft. Zo voorkom je dat je jouw plant te veel water geeft. De monstera kan er namelijk best goed tegen om droog te staan. Tijdens de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

Voeding geven aan de Monstera

Omdat de Monstera Albo Variegata epifytisch is en in de natuur tegen de schors van de boom groeit, krijgt de plant in de natuur constant voedingsstoffen binnen via de luchtwortels. In huis wil je dat ook zo veel mogelijk nabootsen. In het groeiseizoen gebruik ik daarom het liefst een biologische kamerplantenvoeding, zoals GroenVoer van ECOstyle. Zo krijgt je kamerplant alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Geef de Monstera daarom elke week vloeibare voeding tussen de maanden maart en september. Gebruik nooit meer dan de verpakking aangeeft, te veel voeding kan de wortels namelijk ook beschadigen. In de wintermaanden hoef je helemaal niet bij te voeden.

Monstera Albo Variegata stekken

Als je jouw Monstera Deliciosa Variegata wilt vermeerderen, dan kun je dat doen door hem te stekken. Gelukkig is de Monstera heel makkelijk om te stekken. Zorg dat je stek tenminste 1 blad heeft. Knip 1 à 2 centimeter onder de luchtwortel. Zet de stek meteen in potgrond of stek hem eerst op water of mos. Je kan de Monstera Albo Variegata eventueel ook stekken zonder een blad, maar dit vergt wel wat meer kennis.

Problemen bij de Monstera Albo Variegata

De Monstera is gelukkig niet erg gevoelig voor ziektes of ongedierte. Zet de plant het liefst op een tochtvrije plek. Zo voorkom je dat plagen zoals trips of spint makkelijk overwaaien op de plant. Heb je toch een plaag te pakken? No worries, de Monstera is een erg sterke plant. Voorkom plagen door de luchtvochtigheid goed op peil te houden, dat kan de Monstera wel waarderen. Het is namelijk van oorsprong een tropische plant, daardoor houdt hij ook wel van een hoge luchtvochtigheid. Heb je een lage luchtvochtigheid in huis? Zorg dan voor een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid goed te kunnen regelen.

Met deze tips hoop ik je eindje op weg te hebben geholpen met het verzorgen van jouw Albo Albo Variegata. Heb je nog vragen hebben over de verzorging? Laat dan gerust een reactie achter of stuur me een berichtje op Instagram. Bekijk ook mijn andere planten verzorgingstips. Enthousiast geworden over deze plant? Dan kun je Monstera Albo Variegata hier kopen.

Monstera variegata kopen

· In: Blogs, Kamerplanten, Verzorging

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

delft trompetstraatCitytrip Delft: wat te doen & leukste tips
herbruikbare koffiebekerHerbruikbare koffiebeker gemaakt van frituurolie
Biologisch rozenwaterReview: Biologisch rozenwater van InaEssentials

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Perencake met kardemom en amandel

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

lasagne met zongedroogde tomaat

Lasagne met zongedroogde tomaat en spinazie

spanakopita

Griekse spinazietaart (Spanakopita)

5 tips voor een duurzaam leven

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren