- 4 paratha's
- 150 gram oesterzwammen
- 1 aubergine
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel za'atar
- 25 gram granaatappelpitjes
- 50 gram feta
- verse dille
- verse munt
- zout en peper
- olijfolie
Voor de marinade
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel witte miso
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel sesamzaad
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel chilivlokken
Pak een schaal en maak hierin de marinade. Voeg eerst de miso toe en daarna de natte ingrediënten. Los de miso hier in op, dun eventueel uit met een beetje water. Voeg vervolgens alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de aubergine in lange, dunne plakken. Leg deze in de marinade en laat ongeveer 20 minuten intrekken. Maak de grillpan goed heet en grill de gemarineerde aubergine tot deze zacht is.
Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, mayonaise, za'atar en knoflook samen te roeren. Voeg dille naar smaak toe samen met zout en peper.
Trek de oesterzwammen uit elkaar en bak deze in een laagje olie in een koekenpan met zout en peper. Snijd ondertussen nog wat dille en verse munt fijn.
Als de groenten zacht zijn maak je een koekenpan goed warm. Bak hierin de paratha volgens de verpakking goudbruin.
Bouw de paratha op, doe eerst een laagje van de yoghurtsaus. Leg hierop de aubergine en oesterzwam. Verkruimel de feta hier overheen en maak af met de dille, munt en granaatappel. Eet smakelijk!
Calorieën: 626kcal | Koolhydraten: 82g | Eiwit: 32g