Ga terug
+ servings
bosbessen cake

Citroen bosbessen cake

Nog geen reviews
Deze bosbessen cake met citroen en yoghurt heeft de perfecte balans tussen zoet en fris. Met zijn zachte, luchtige textuur en een overvloed aan sappige bosbessen is deze cake een echte traktatie om op tafel te zetten.
Gang: Bakrecepten
Keuken: Europees
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:1 uur
Totale tijd:1 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 10 plakken

Ingrediënten

  • 2 citroenen biologisch
  • 200 gram kristalsuiker
  • 50 gram extra-vierge olijfolie
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram bosbessen
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1/2 theelepel zout
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
  • Pak een grote kom. Rasp de schil van twee citroenen met de Microplane rasp (deze rasp is echt ideaal voor citrusvruchten). Wrijf de citroenschil samen met de suiker, gebruik hiervoor je vingers. Wrijf totdat de suiker geurig is en alles goed gemengd.
  • Voeg de olijfolie toe samen met de vanillesuiker en mix voor 30 seconden. Voeg de eieren een voor een toe en daarna het sap van 1 citroen en de yoghurt. Mix tot en glad mengsel. Vervolgens kan de bakpoeder, zout en bloem erbij. Mix dit goed door alle natte ingrediënten. Voeg hierna de helft van de bosbessen toe aan het mengsel.
  • Giet het beslag in de bakvorm. Strooi de rest de bosbessen over het beslag en druk lichtjes aan. Besprenkel de cake met de rietsuiker.
  • Bak de cake voor 60 tot 70 minuten in de oven. De cake is gaar wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!