Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
Pak een grote kom. Rasp de schil van twee citroenen met de Microplane rasp (deze rasp is echt ideaal voor citrusvruchten). Wrijf de citroenschil samen met de suiker, gebruik hiervoor je vingers. Wrijf totdat de suiker geurig is en alles goed gemengd.
Voeg de olijfolie toe samen met de vanillesuiker en mix voor 30 seconden. Voeg de eieren een voor een toe en daarna het sap van 1 citroen en de yoghurt. Mix tot en glad mengsel. Vervolgens kan de bakpoeder, zout en bloem erbij. Mix dit goed door alle natte ingrediënten. Voeg hierna de helft van de bosbessen toe aan het mengsel.
Giet het beslag in de bakvorm. Strooi de rest de bosbessen over het beslag en druk lichtjes aan. Besprenkel de cake met de rietsuiker.
Bak de cake voor 60 tot 70 minuten in de oven. De cake is gaar wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.