Wie is er niet gek op appeltaart? Deze yoghurt met warme appel komt er dicht bij in de buurt! Elke dag appeltaart eten is niet zo verstandig. Daarom bedacht ik dit heerlijke ontbijt receptje van yoghurt met warme appel. De frisse yoghurt samen met de klassieke combinatie appel, kaneel en rozijnen komt namelijk behoorlijk dicht bij appeltaart in de buurt. Dit ontbijt is daarom een echt favorietje bij mij in de winter. Benieuwd hoe je het recept maakt? Dat lees je hieronder!
Warme appel als ontbijt
Dat klinkt toch fantastisch? Het ontbijtje is zo klaar doordat je de appels niet hoeft te schillen – hier zitten namelijk een hoop vitamines in. De appel karameliseer je in korte tijd door de honing, hierdoor krijgt de appel een heerlijke, rijke smaak. Daarna voeg je rozijnen en kaneel toe – dit is natuurlijk een gouden combinatie en geeft je dat echte appeltaart gevoel. Warme appel met kaneel en rozijnen zijn wat mij betreft echt comfort food in de winter.
Yoghurt met warme appel, kaneel en rozijnen
Ik houd daarnaast ook heel erg van noten in appeltaart. Daarom combineer ik deze frisse yoghurt met krokante granola met noten en wat extra geroosterd amandelschaafsel. Eet het ontbijt met warme appel het liefst direct op, dan is het nog lekker warm. Een heerlijke combinatie met de frisse yoghurt in de ochtend. Uiteraard kun je het ook koud opeten, de appel heeft dan alsnog een heerlijke, diepe smaak. Een ding is zeker: dit is een echt feel-good ontbijtje voor in de winter en herfst.
Zin in meer ontbijtjes? Bekijk ook deze recepten:
Yoghurt met gebakken appel, kaneel en rozijnen
Ingrediënten
- 2 appels
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel honing
- 50 gram crunchy granola met noten
- 5 gram amandelschaafsel
- 50 gram rozijnen
- 1 theelepel Ceylon kaneel
Instructies
- Was en snijd de appels in kleine blokjes, week de rozijnen ondertussen in lauw water.
- Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de appel, honing, kaneel en rozijnen op middelhoog vuur totdat de appel zacht wordt.
- In een koekenpan rooster je ondertussen het amandelschaafsel op laag vuur tot deze lichtbruin is.
- Hierna gaan we het ontbijtje opmaken. Schep de Griekse yoghurt op een bord of in een kommetje en leg hier de gebakken appel samen de granola en het amandelschaafsel op. Drizzle hier eventueel nog wat honing overheen als je van zoet houdt.
Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere ontbijtrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie