Krokante gnocchi met paprikasaus is comfortfood op z’n best. De zachte, aardappelachtige binnenkant van de gnocchi wordt omhuld door een goudbruine, krokante buitenlaag. Doordat we de gnocchi in de oven bakken zorgt dit voor een heerlijke bite. Combineer dat met een fluweelzachte saus van geroosterde paprika’s, vol van smaak en een tikje zoet, en je hebt een gerecht dat simpel en verfijnd tegelijk is. Perfect voor doordeweeks, maar ook zeker een aanrader om te serveren als je indruk wilt maken zonder uren in de keuken te staan.
Een feestje van smaken en texturen
Wat deze maaltijd zo bijzonder maakt, is de balans tussen de texturen. De knapperige gnocchi vormt een heerlijk contrast met de romige saus. Gnocchi kan normaal gesproken best wel zwaar zijn, maar wanneer je gnocchi in de oven bakt wordt deze heerlijk luchtig en krokant. We maken het gerecht af met vers geraspte Parmezaan over en garneer met een handje verse basilicum. Dit gerecht is niet alleen een lust voor de mond, maar ook voor het oog!
Gnocchi in paprikasaus recept
Het fijne aan dit recept is dat je het gemakkelijk kunt aanpassen aan je smaak. Maak het bijvoorbeeld iets pittiger met een snufje chilivlokken of maak het af met wat geroosterde pijnboompitjes. Hoe je het ook serveert, deze krokante gnocchi met romige paprikasaus wordt gegarandeerd een nieuwe favoriet.
Krokante gnocchi in romige paprikasaus met palmkool
Benodigdheden
Ingrediënten
- 200 gram palmkool
- 500 gram gnocchi
- 2 puntpaprika’s
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250 gram cherrytomaat
- 250 milliliter slagroom
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes verse basilicum
- zout en peper
- parmezaanse kaas
Instructies
- Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gnocchi en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten, totdat de gnocchi goudbruin en krokant is.
- Snijd ondertussen de ui, knoflook, paprika, cherrytomaat en palmkool. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika's toe en bak mee op hoog vuur zodat de paprika goed zacht wordt. Voeg vervolgens de tomatenpuree en cherrytomaatjes toe. Bak kort mee en voeg dan de palmkool toe, laat goed slinken. Blus af met de slagroom en laat goed pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de basilicum fijn. Dien de krokante gnocchi op en serveer met de saus, garneer met basilicum en parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit recept voor krokante gnocchi in paprikasaus? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie