
Op zoek naar een originele en snelle maaltijd met een twist? Deze mais tortilla’s met vegetarische vissticks en pittige koolsla zijn een feestje op je bord! Het knapperige van de vissticks (zonder vis!) gecombineerd met de frisse, lichtpittige koolsla zorgt voor een perfecte balans tussen hartig, fris en een klein beetje spice. Het is zo’n gerecht dat je keer op keer maakt omdat het makkelijk is, maar ook heerlijk veelzijdig. Perfect voor een doordeweekse avond of als je indruk wilt maken op vrienden zonder veel tijd in de keuken door te brengen.
Knapperige vissticks, zonder vis
De vegetarische vissticks zijn de ster van dit gerecht. Ze hebben dezelfde lekkere crunch als de klassieke versie, maar dan plantaardig. Een knapperige buitenkant met een zachte binnenkant die perfect samengaat met de tortilla’s. Of je ze nu grilt, bakt of even in de airfryer gooit, deze vissticks zijn het plantaardige antwoord op de klassieke vistaco’s.


Fris en pittige koolsla
De pittige koolsla voegt een heerlijke frisheid toe die het geheel in balans brengt. Met een dressing van yoghurt, een kneepje limoen en een snufje chilivlokken voor wat extra pit, tilt het de tortilla’s naar een hoger niveau. Je krijgt die perfecte mix van romig, fris en een klein beetje pittig, die alles mooi in balans brengt. Voeg nog wat verse koriander toe voor extra smaak, en je hebt een bord vol kleur en knapperigheid waar je blij van wordt!

Mais tortilla’s met vegetarische vissticks en pittige koolsla
Ingrediënten
- 12 vegetarische vissticks Iglo
- 8 mais tortilla's
- 400 gram spitskool
- 150 gram peen julienne
- 1 limoen
- bosje verse koriander
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 125 gram feta
- sriracha
- ingemaakte rode ui
- pompoenpitten
- zwart sesamzaad
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
Instructies
- Maak de koolsla door de sojasaus, sap van een limoen, chilivlokken, mayonaise en Griekse yoghurt met elkaar te mengen tot een dressing. Voeg vervolgens de spitskool en peen doe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Hak wat verse koriander en doe ook door de koolsla. Maak de koolsla het liefst 4 uur van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten wat zachter worden. Geen tijd? Geen probleem, dan is de koolsla ook super lekker.
- Bak de vegetarische vissticks in een koekenpan goudbruin en verwarm de tortilla's.
- Maak de tortilla's op met de koolsla, vissticks, verkruimelde feta, pompoenpitten, sriracha, ingemaakte rode ui, verse koriander en sesamzaadjes.

Aan de slag gegaan met dit recept voor mais tortilla’s met vegetarische vissticks? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie