Ik maakte laatst deze heerlijke gevulde pasta met vegan zalm klaar in een romige saus vol groenten en kruiden. Geserveerd met de nieuwe vegan zalm van Vivera, waar ik erg benieuwd naar was. Het werd een heel lekker, smaakvol gerecht. Heerlijk fris, perfect voor op een warme zomerdag.
Vivera zalm recept
Het is lang geleden dat ik zalm at, sinds ik vegetariër ben eet ik geen vis meer en dat is ondertussen al een hele poos. Zalm is iets dat ik altijd gemist heb, vooral bij een pasta vond ik het altijd heerlijk. Gelukkig bracht Vivera deze zalmvervanger uit waar ik erg benieuwd naar was. Het product zag er erg veelbelovend uit. Na het bakken was ik ook erg enthousiast, het rook erg vissig en je kon het lekker krokant bakken. Ik deed er wat kruiden op om de smaak nog extra te boosten.
Nadat ik de eerste hap van deze pasta nam was ik nog steeds erg enthousiast, het valt goed uit elkaar zoals zalm doet. Het heeft ook een beetje een vettige textuur zoals je van vis gewend bent. Het smelt echt op je tong weg. Kortom: een top product om mee te experimenteren.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere Italiaanse recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Pasta in romige saus met vegan zalm
Ingrediënten
- 250 gram gevulde pasta
- 200 gram vegan zalm (Vivera)
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 250 milliliter kookroom
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 1 groentebouillonblokje
- 5 takjes dille (vers)
- 1/2 citroen
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 theelepels peterselie (gedroogd)
- Zout en peper
Instructies
- Snijd de ui, knoflook, courgette en zongedroogde tomaatjes fijn. Breng ondertussen wat water in een pan aan de kook met zout. Kook de pasta in circa drie minuten gaar en giet af.
- Doe wat olie in de pan en bak hierin de rode ui met de courgette op hoog vuur. Voeg de zongedroogde tomaten en erwtjes toe zodra de courgette wat is geslonken is. Zet het vuur wat lager en pers de knoflookteentjes boven de pan. Laat kort meebakken samen met het groentebouillonblokje, het sap van een halve citroen en wat chilivlokken naar smaak. Blus af met de kookroom.
- Snijd vervolgens de verse dille fijn en voeg toe aan de saus. Pak een andere pan en doe hier een laagje olijfolie in. Doe de plantaardige zalm in de pan en breng op smaak met zout, peper, knoflookpoeder, chilipoeder en gedroogde peterselie. Draai na vier minuten om als de zalm een krokante korst heeft gekregen. Bak vervolgens nog ongeveer vier minuten.
- Laat de pasta nog kort meegaren in de saus. Schep de pasta in een diep bord en leg daar de zalmfilet op. Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor pasta met vegan zalm? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie