- 200 gram pasta
- 250 gram cherrytomaat
- 1 bol burrata
- 100 gram ongezouten pistachenoten gepeld
- 60 gram parmezaanse kaas
- 1 bos verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram olijfolie extra vierge
- 1/2 citroen
- 1/2 kopje kookvocht
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper. Doe deze voor ongeveer 20 minuutjes in de oven, totdat de tomaatjes open zijn gebarsten.
Breng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zet na het koken een kopje kookvocht apart.
Rasp de parmezaanse kaas, pers de knoflook en pel de pistachenootjes. Doe de nootjes, kaas, knoflook en basilicum in de vijzel of in de keukenmachine en hak alles fijn. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Pers het sap van de halve citroen uit boven de pesto en breng op smaak met zout en peper.
Maak een koekenpan warm en doe de gekookte pasta hierin samen met de gepofte cherrytomaatjes. Meng de pistachepesto door de pasta en verdun met het kookvocht tot een mooie saus. Blijf mengen totdat de pesto goed aan de pasta blijft kleven.
Garneer de pasta met de burrata en eventueel nog wat extra pistachenootjes en parmezaanse kaas.
Calorieën: 870kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 26g