Ga terug
+ servings

Indiase aubergine curry met kikkererwten

Nog geen reviews
Deze Indiase aubergine curry is super snel klaar. Ideaal voor als je uit een lange werkdag komt.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:15 minuten
Totale tijd:20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Snijd de aubergine in blokjes en laat de kikkererwten uitlekken.
  • Warm de oven in de tussentijd op en bak de naan volgens de verpakking. Voeg wat olie toe aan de pan en bak hierin de ui en peper. Voeg de aubergine toe samen met wat zout. Bak totdat de aubergine wat glazig begint te zien en zacht wordt, voeg dan de knoflook toe.
  • Voeg de currypasta samen met de garam masala en tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 á 2 minuten mee zodat de smaken loskomen. Schenk de kokosmelk erbij en laat op zacht vuur pruttelen. Voeg de spinazie handje voor handje toe totdat alles is geslonken.
  • Serveer de curry in een diep bord met de naan en eventueel wat yoghurt om de curry wat milder te maken. Eet smakelijk!

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 730kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwit: 20g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!