Ga terug
–+ servings
herfstsalade met pompoen

Herfstsalade met pompoen, bloemkool en geroosterde citroen-vinaigrette

Nog geen reviews
Herfstsalade met geroosterde pompoen, klinkt dat niet als een smakelijke manier om het seizoen naar de eettafel te halen?
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:50 minuten
Totale tijd:1 uur
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram parelcouscous
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel pompoenpitjes
  • 100 gram feta
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 eetlepel honing mosterd (Marne)
  • 2 stengels bosui
  • 2 eetlepels verse groene pesto
  • 5 takjes tijm
  • zout en peper
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de pompoen en halveer. Verwijder de draderige binnenkant en de pitten. Snijd de pompoen in blokjes en de rode ui in grove stukken. Leg samen met de bloemkoolroosjes op een bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie, zout en peper. Rits de tijm van de takjes en halveer de citroen. Leg deze tussen de groenten op de bakplaat en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
  • Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Maak een vinaigrette van de olijfolie, wijnazijn en mosterd. Pers de geroosterde citroen uit boven de dressing en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui.
  • Bouw de salade op in een diepe schaal. Leg de parelcouscous samen met de geroosterde groenten, rucola en bosui neer. Schenk de dressing over het geheel en verdeel kleine beetjes groene pesto. Verkruimel de feta en maak af met de pompoenpitten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!