Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de pompoen en halveer. Verwijder de draderige binnenkant en de pitten. Snijd de pompoen in blokjes en de rode ui in grove stukken. Leg samen met de bloemkoolroosjes op een bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie, zout en peper. Rits de tijm van de takjes en halveer de citroen. Leg deze tussen de groenten op de bakplaat en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen.
Maak een vinaigrette van de olijfolie, wijnazijn en mosterd. Pers de geroosterde citroen uit boven de dressing en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui.
Bouw de salade op in een diepe schaal. Leg de parelcouscous samen met de geroosterde groenten, rucola en bosui neer. Schenk de dressing over het geheel en verdeel kleine beetjes groene pesto. Verkruimel de feta en maak af met de pompoenpitten.