- 200 gram couscous
- 1 groente bouillonblokje
- 1 aubergine
- 250 gram cherrytomaatjes aan tak
- 200 gram feta
- 45 gram granaatappelpitjes
- 3 takjes verse munt
- 1 eetlepel harissa mild
- 1 eetlepel honing
- 2 sjalotjes
- 1/2 citroen
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel zonnebloempitjes
Uit het kruidenkastje
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- Zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
Maak een marinade van harissa, honing, komijn, knoflook, ui en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de aubergine en snijd deze in als met rastertjes. Leg de aubergine ook in de ovenschaal en wrijf in met olijfolie aan beiden kanten. Smeer de aubergine ruim in met de marinade, zodat deze ook goed tussen de rastertjes komt. Bak in ongeveer 30 minuten gaar totdat de aubergine zacht is en de tomaatjes gepoft.
Bereid ondertussen de couscous samen met een bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de feta in blokjes en de sjalotten in ringen. Bak de sjalotten glazig in een beetje olie in de pan, karameliseer door de suiker toe te voegen. Breng op smaak met de tijm en eventueel wat zout en peper.
Maak een dressing van de yoghurt, citroen en munt. Schep de granaatappelpitjes, feta en sjalotten door de couscous heen. Leg hier de gepofte tomaatjes en aubergine bij. Garneer met de dressing, zonnebloempitjes en eventueel nog wat extra munt over de salade.
Calorieën: 645kcal | Koolhydraten: 80g | Eiwit: 20g