• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Rabarber-aardbei crumble bars

Rabarber-aardbei crumble bars

20 juni 2023

rabarber-aardbei kruimel bars

Deze heerlijke rabarber-aardbeien crumble bars zijn een perfecte combinatie van zoet en zuur, knapperig en smeuïg. Een geweldige manier om te genieten wanneer rabarber weer in het seizoen is! Met een kruimelige fruitige vulling en een krokante kruimellaag bovenop, zijn deze bars een traktatie voor iedereen. Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen worden geserveerd als dessert, bij de koffie of als tussendoortje. Laten we aan de slag gaan zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van deze lekkernij!

Naar recept gaan Recept afdrukken

Wat is rabarber?

Rabarber is een veelzijdige en unieke groente die vaak wordt gebruikt in zoete gerechten. Hoewel het vaak wordt behandeld als een fruit vanwege zijn zoetzure smaak, behoort rabarber eigenlijk tot de groentefamilie. Het heeft lange, knapperige stelen die variëren in kleur van groen tot rood, afhankelijk van de soort. De smaak van rabarber is verrassend zuur en fris, met een vleugje zoetheid. De stelen hebben een karakteristieke zuurheid die wordt verzacht door het toevoegen van suiker in recepten. Deze combinatie van zoet en zuur maakt rabarber een perfect partner voor fruit zoals aardbeien.

Rabarber kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Het wordt vaak verwerkt in taarten, crumbles, compotes en jams, waarbij de zure smaak een heerlijk contrast vormt met zoete smaken. Rabarber kan ook worden gestoofd, gebakken of toegevoegd aan smoothies en desserts.

Rabarber-aardbei crumble bars maken

Deze rabarber-aardbei crumble bars zijn absoluut de perfecte zoet-zure verwennerij voor de zomer! Om de rabarber-aardbei kruimel taart te maken, beginnen we met het maken van de basis. Een combinatie van bloem, suiker, boter en specerijen vormt in dit recept een heerlijke kruimelige korst. De verse rabarber mengen we met aardbeien en een vleugje citroensap voor extra frisheid. Dit is de perfecte combinatie tussen zuur en zoet. Nadat de rabarber in de oven is geweest wordt deze heerlijk zacht van textuur.

Het is belangrijk om de bars volledig af te laten koelen voordat je ze in vierkantjes snijdt om de structuur stevig te maken. Serveer deze smakelijke rabarber kruimeltaartjes gewoon zoals ze zijn, of voeg een bolletje vanille-ijs toe om een heerlijk dessert op tafel te toveren.

Zin in meer gebak? Bekijk ook deze recepten:

  • Chewy chai blondies
  • Key Lime Pie
rabarber aardbei kruimel bar

Rabarber-aardbei crumble bars

No ratings yet
Deze rabarber-aardbeien crumble bars zijn absoluut de perfecte zoet-zure verwennerij voor de zomer!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd:15 minuten min
Bereidingstijd:40 minuten min
Totale tijd:55 minuten min
Gang: Gebak, Nagerecht
Keuken: Europees
Porties: 16 repen
Voorkom dat je scherm uit gaat

Benodigdheden

1x vierkante bakvorm - (24 x 24 cm)

Ingrediënten
 

  • 400 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel (gemalen)
  • 1 theelepel kardemom (gemalen)
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram ongezouten roomboter (koud)
  • 1 ei

Voor de vulling

  • 250 gram rabarber
  • 300 grak aardbeien (diepvries)
  • 3 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/2 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Ontdooi de aardbeien en laat uitlekken.
  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder, ei kaneel, kardemom, vanillesuiker en zout in een kom. Snijd de koude boter in stukjes van een halve centimeter en voeg bij de ingrediënten. Gebruik je vingers om de boter te pletten, zodat het in kleine stukjes uiteenvalt en met de droge ingrediënten mengt. Kneed totdat je een mooi kruimeldeeg hebt. Het deeg is klaar als de kruimels ongeveer de grootte hebben van kleine erwten.
  • Verdeel 3/4 van het deeg op de bodem van de beklede bakvorm en druk het stevig aan met je handen zodat de kruimels aan elkaar plakken en een mooie bodem vormen.
  • Snijd de rabarber in dunne plakjes en de aardbeien in kleine blokjes. Meng samen met de suiker, maizena en het sap van een halve citroen. Verdeel het fruit over de bodem.
  • Strooi de rest van het kruimeldeeg over de fruitvulling. Bak 40 tot 45 minuten in de oven, tot de bovenkant van het fruit borrelt en de kruimeltopping goudbruin is. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd vervolgens in evengrote blokjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor rabarber-aardbei kruimel bars? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere bakrecepten van Groen Fatsoen. 

  • Share on Twitter Share on Twitter
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Share on Pinterest Share on Pinterest
  • Share via Email Share via Email

· In: Taart en gebak, Vegetarische recepten

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

bosbessen cakeBosbessen cake met citroen en yoghurt
key lime pieKey Lime Pie
bananenbrood met gemberBananenbrood met pecannoten en een vleugje gember

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Hoe verzorg ik de Philodendron Melanochrysum?

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

De sleutel tot een succesvolle blog: 10 tips om jouw blog te laten groeien

pasta met vegan zalm

Pasta in romige saus met vegan zalm

naanbrood halloumi

Naanbrood met halloumi en aubergine

Follow Along

@groen_fatsoen

BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 4🌱🦎🌟 Tijd voor het leukste deel: de planten kunnen erin 💗 Yay eindelijk is het af, wil je ook aan de slag? Je leest het stappenplan rustig na op mijn blog. Nu, ongeveer een maand later, ziet het terrarium er al weer zo anders uit. Hebben jullie zin om binnenkort een update te zien? Let me know ☀️

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating
GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚 Oeff zo lekker di GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚

Oeff zo lekker dit receptje en vol met groenten. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #risottolover #risottorecept #italiaansekeuken #kokenmetgroenten #groenterecepten
KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅 (🔖sl KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅

(🔖sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
400 gram gnocchi (vers)
1 ui
1 aubergine
3 teentjes knoflook
200 gram cherryomaten
100 gram zongedroogde tomaatjes
400 gram spinazie (vers)
100 gram groene pesto (vers)
1/2 citroen
2 takjes basilicum (vers)
1 theelepel chilivlokken
Peper en zout
Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
🌱Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
🌱Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
🌱Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
🌱Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #groente #gnocchi #pestogenovese
GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱 (🔖 sla deze po GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱

(🔖 sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
300 gram risottorijst
1 prei
4 teentjes knoflook
150 gram sperziebonen
250 gram spinazie
250 milliliter droge witte wijn
1 liter water
1 citroen
1 burrata
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel chilivlokken
1 theelepel oregano
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels groene pesto
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
🌱Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
🌱Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
🌱Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
🌱Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
🌱Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
🌱Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #burrata #risotto #groenegroenten #groenekookacademie #groente
CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️ Bizar l CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️

Bizar lekker met deze temperaturen. Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #parelcouscous
BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 3🌱🦎🌟 In deze derde aflevering laat ik zien hoe je jouw ikea kast moet afwerken met mos en kokosvezels. Zo krijgt het terrarium echt zijn vorm 💗 Ik gebruik hiervoor de producten van Sybotanica, deze zijn duurzaam geteeld en van hoge kwaliteit. Precies wat je wilt in een terrarium! Wil je jouw plantbenodigdheden ook shoppen bij Sybotanica? Gebruik mijn kortingscode ISABELLE10 voor 10% korting op het hele assortiment

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue