Welkom terug in mijn keuken, waar we vandaag een heerlijk en verrassend gerecht gaan bereiden: crispy bloemkool wraps met aioli. Deze wraps zijn een geweldige manier om van bloemkool een ster van je maaltijd te maken. Met knapperige bloemkoolroosjes en een romige aioli om het geheel af te maken. Als je op zoek bent naar een creatieve en smaakvolle maaltijd om vanavond op tafel te zetten, zonder al te veel moeite, dan zijn deze crispy bloemkool wraps precies wat je nodig hebt!
Crispy bloemkool: de ster van deze wraps
Die heerlijke crispy bloemkool zijn het middelpunt van deze heerlijke wraps. Serieus, ze zijn echt fantastisch. Wanneer je ze goed roostert, krijgen ze een heerlijk knapperig korstje aan de buitenkant en worden ze heerlijk zacht van binnen. Wist je trouwens dat bloemkool vol zit met goede dingen, zoals vitamine C, K en vezels? Dus niet alleen zijn deze wraps ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond!
Aioli: de romige touch die onze wraps afmaakt
Laten we de aioli op deze wraps niet vergeten. Deze saus geeft een hoop smaak aan deze crispy bloemkool wraps. Serieus, die rijke smaak met een vleugje knoflook maakt deze wraps echt onweerstaanbaar. Het leuke is dat je er letterlijk elke kant mee op kan qua smaak. Aan deze aioli voeg ik kurkuma toe, niet per se voor de smaak maar omdat de kleur zo maak afsteekt tegen de rest van de ingrediënten.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere Mexicaanse recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
- Wrap met miso aubergine, avocado en feta
- Pompoen risotto met gebakken salie, gekarameliseerde walnoten en burrata
Crispy bloemkool wraps met aioli en koolsla
Benodigdheden
- 1x mandoline
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 8 kleine wraps
- 1/2 rode kool
- 150 gram peen julienne
- 4 eetlepels yoghurt
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepel azijn
- 1 limoen
- 1 theelepel mosterd
- 2 teentjes knoflook
- bosje koriander vers
- snufje kurkuma
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel peterselie gedroogd
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelpeel uipoeder
- ingemaakte jalapeño's
- 2 eetlepels panko broodkruim
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Maak een marinade in een ovenschaal door paprikapoeder, komijn, uipoeder, knoflookpoeder cayennepeper, zout, peper en twee eetlepels yoghurt te mengen. Maak eventueel pittiger naar wens.
- Roer de bloemkoolroosjes door de marinade zodat ze goed bedekt zijn. Voeg het panko broodkruim toe en verdeel goed over de bloemkoolroosjes. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede plaat. Bak voor ongeveer 30 minuten, totdat de bloemkool zacht, knapperig en goudbruin is. Draai de bloemkoolroosjes eventueel halverwege om.
- Snijd de rode kool met een mandoline of met een mes in dunne repen. Maak de koolsla door 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, azijn, mosterd, gedroogde peterselie, zout en peper te mengen. Roer hier de rode kool en peen doorheen. Snijd wat koriander fijn en doe bij de koolsla.
- Doe twee lepels mayonaise in een bakje en pers hierboven de knoflook uit. Voeg het sap van een kwart limoen toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg kurkuma toe voor een mooie gele kleur.
- Warm de wraps op volgens de verpakking. Besmeer de wrap met de aioli, koolsla en de crispy bloemkool. Garneer met jalapeño, verse koriander en limoen. Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept crispy bloemkool wraps met aioli? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie