Soms heb je van die gerechten die je onverwacht verrassen, deze pasta saus van witte bonen met miso, citroen en rozemarijn is er zeker één van. Dit gerecht combineert het romige en hartige van een klassieke pastasaus met de unieke smaken van miso en citroen, wat zorgt voor een heerlijke diepte en frisheid. De toevoeging van rozemarijn geeft het geheel een subtiele kruidige twist die perfect balanceert met de romige bonensaus.
Een verrassende smaakcombinatie
Het mooie aan dit gerecht is hoe simpel het is, maar toch heel bijzonder smaakt. De witte bonensaus is super romig zonder dat er een druppel room aan te pas komt. De miso voegt een diepe, hartige umami toe die perfect werkt met de frisse citroenrasp en het kruidige van rozemarijn. Het is zo’n gerecht waar je in eerste instantie niet veel van verwacht maar al je verwachtingen overtreft. Door de witte bonen is het ook nog super voedzaam.
Romige pastasaus gemaakt van witte bonen
Dit is het soort pasta dat je maakt wanneer je zin hebt in comfortfood. Het vult, het verwarmt, en het is precies wat je nodig hebt na een drukke dag. De combinatie van de romige saus en de frisse, kruidige smaken is anders dan je gewend bent van een standaard pastagerecht.Het voelt licht en voedzaam aan, maar is toch super smaakvol.
Pasta in romige witte bonensaus met miso, citroen en rozemarijn
Benodigdheden
Ingrediënten
- 200 gram pasta
- 380 gram witte bonen
- 1 prei
- 1 theelepel miso
- 1 citroen
- 3 teentjes knoflook
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 takjes verse peterselie
- parmezaanse kaas
- scheutje (plantaardige) melk
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de prei schoon en snijd in dunne plakken samen met de knoflook. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de prei met de knoflook. Rits de blaadjes van een takje rozemarijn en bak mee.
- Lek de witte bonen uit. Doe deze in een Nutribullet of keukenmachine samen met de miso, het sap van een citroen en een scheutje melk. Rits de blaadjes van een takje rozemarijn. Pureer tot een gladde en romige saus, dun uit tot je de gewenste dikte hebt.
- Voeg de saus bij de prei als deze is geslonken. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Rasp wat van de parmezaanse kaas boven de pan en hak peterselie fijn en voeg samen met chilivlokken bij de saus.
- Giet de pasta af en roer door de saus en bak kort mee. Dien op in een diep bord en garneer met nog wat extra parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit recept voor pasta in saus van witte bonen? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie