- 150 gram orzo
- 2 eetlepels creme fraiche
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 ui
- 250 gram cherry tomaat aan tak
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 citroen
- handje verse peterselie
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 eetlepel zonnebloempitjes
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Pof de tomaatjes in ongeveer 20 minuten in de oven.
Snipper de ui en snijd de prei, champignon en knoflook fijn. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de verpakking.
Fruit de ui in een laagje olijfolie en voeg hierna de prei, champignons en knoflook toe. Breng de groenten op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de crème fraîche toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en laat wat indikken op laag vuur.
Rasp ondertussen de parmezaanse kaas. Giet de orzo af en roer door de saus zodat het de smaak goed opneemt. Pers een halve citroen boven de orzo uit en voeg ook de parmezaanse kaas toe.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de zonnebloempitjes en gepofte tomaatjes. Voeg eventueel nog met wat extra kaas en peterselie toe, Eet smakelijk!
Calorieën: 550kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 20g