Ga terug
+ servings

Orzo met champignon, prei en gepofte tomaatjes

Nog geen reviews
Deze orzo met champignon, prei, gepofte tomaatjes, citroen en Parmezaanse kaas is heerlijk romig en fris tegelijkertijd.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:15 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Totale tijd:35 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram orzo
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 250 gram cherry tomaat aan tak
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 citroen
  • handje verse peterselie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel zonnebloempitjes
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Pof de tomaatjes in ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Snipper de ui en snijd de prei, champignon en knoflook fijn. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de verpakking.
  • Fruit de ui in een laagje olijfolie en voeg hierna de prei, champignons en knoflook toe. Breng de groenten op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de crème fraîche toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en laat wat indikken op laag vuur.
  • Rasp ondertussen de parmezaanse kaas. Giet de orzo af en roer door de saus zodat het de smaak goed opneemt. Pers een halve citroen boven de orzo uit en voeg ook de parmezaanse kaas toe.
  • Verdeel de orzo over de borden en garneer met de zonnebloempitjes en gepofte tomaatjes. Voeg eventueel nog met wat extra kaas en peterselie toe, Eet smakelijk!

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 550kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 20g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!