Vandaag deel ik een recept dat perfect is voor iedereen die wel van een traktatie houdt: chocolade-koffie haverkoeken. De combinatie van de rijke, pure chocolade en aromatische koffie in combinatie met zoutvlokken zijn echt de ultieme smaaksensatie. Perfect als tussendoortje of om je dag goed mee te beginnen!
Energieboost in je koekje
Deze chocolade-koffie haverkoeken zijn een heerlijke mix van knapperige havervlokken, smeuïge chocolade en een vleugje koffie. De haver zorgt voor een stevige bite en langdurige energie, terwijl de chocolade en koffie voor een heerlijke smaakcombinatie zorgen. Of je nu een drukke dag voor de boeg hebt of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze koekjes zijn de perfecte oplossing. Ze zijn makkelijk te maken. Je kan ze makkelijk een paar dagen bewaren in een luchtdicht bakje, zodat je altijd een voorraadje kunt hebben voor wanneer je trek hebt in wat lekkers. Geniet van deze heerlijke koekjes bij je ochtendkoffie, als tussendoortje of gewoon wanneer je jezelf wilt trakteren!
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere gebak recepten.
Chocolade-koffie haverkoeken
Benodigdheden
Ingrediënten
- 75 gram roomboter
- 75 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 100 gram havermout
- 50 gram Tony's koffie-toffee chocoladereep
- 75 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- Maldon zeezout vlokken
Instructies
- Klop de zachte boter met de suiker. Voeg het ei toe en klop goed door elkaar.
- Meng de havermout, bloem en bakpoeder in een aparte kom door elkaar. Meng dit vervolgens door het beslag.
- Hak de Tony's chocolade in kleine stukjes en roer door het beslag. Zet het beslag (het liefst koel) een uurtje weg zodat de havermout een deel van het vocht kan opnemen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met vochtige handen gelijke balletjes en leg met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de deegballetjes voorzichtig plat. Verdeel wat zoutvlokken over de koeken.
- Bak de haverkoeken in 15-20 minuten goudbruin. Heb je liever krokante haverkoeken? Bak ze dan goudbruin. Ben je meer van een zachte koek? Haal de haverkoeken dan uit de oven wanneer de randjes goudbruin zijn.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor chocolade haverkoeken? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie