- 250 gram orzo
- 120 gram verse groene pesto
- 250 milliliter slagroom
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 150 gram haricot verts
- 100 gram tuinerwten diepvries
- 400 gram spinazie
- 150 gram oesterzwammen
- 1 ui
- 1 blokje groentebouillon
- 1 chilipeper
- 1 citroen biologisch
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel zonnebloempitten ongebrand en ongezouten
- parmezaanse kaas
- zout en peper
Snijd de uiteinden van de haricot verts en kook deze gaar in een pan met gezout water. Breng een andere pan water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af indien klaar.
Snijd ondertussen de chilipeper, ui, knoflook, oesterzwammen en zongedroogde tomaten fijn.
Doe wat olie in de pan en fruit hierin de chilipeper, ui, knoflook en oesterzwammen samen met de kruiden.
Voeg na de groene pesto, room, zongedroogde tomaten, het bouillonblokje en de spinazie toe als de oesterzwammen zacht zijn. Blijf roeren totdat alle spinazie is geslonken.
Voeg vervolgens de gekookte orzo en haricot verts toe aan de saus en blijf roeren. Rasp de schil van de citroen, pers de citroen uit boven de saus en roer de tuinerwten door de orzo. Breng het geheel eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
Schep in een diep bord op en garneer met zonnebloempitten en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Calorieën: 688kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwit: 18g