Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de gekookte quinoa vervolgens afkoelen.
Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal met wat olijfolie, zout en peper. Bak 20 minuten op 220 graden tot de tomaatjes open zijn gebarsten.
Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken. Doe een laag olijfolie in een grillpan en grill hier de plakjes courgette. Strooi wat zout over de courgettes en bak tot ze goudbruin zijn.
Snijd de rode ui in partjes en grill deze zo'n vijf minuten in de pan.
Maak de dressing door olijfolie te mixen met de azijn, mosterd, basilicum en citroensap. Schenk het vocht dat uit de gebakken tomaatjes is gelopen door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de peterselie fijn en de feta in blokjes.
Tijd om de sla op te dienen. Doe de rucola in een schaal of diep bord. Schep hier de quinoa, de gegrilde groenten, feta en olijven overheen. Garneer met de verse peterselie en de zonnebloembitten. Schenk de dressing over de sla. Eet smakelijk!