Suikerbrood wentelteefjes met blauwe bessen

Ik weet nog goed dat we vroeger op zondag wentelteefjes maakten van oud brood – dik door het eimengsel, goudbruin gebakken, en bestrooid met suiker. Maar sinds ik eens suikerbrood gebruikte, wil ik eigenlijk niet meer anders. Die zachte structuur, de knapperige kandijstukjes, de hint van kaneel… het maakt van een simpel ontbijtgerecht iets dat zó op een brunchtafel past.
Deze wentelteefjes van suikerbrood zijn een guilty pleasure waar ik me niet schuldig over voel. Perfect voor wanneer je suikerbrood over hebt – of juist speciaal voor koopt. Want eerlijk is eerlijk: sommige dingen zijn het gewoon waard.
Wentelteefjes suikerbrood maken
Wentelteefjes van suikerbrood maken is verrassend simpel én snel klaar. Snijd het suikerbrood in dikke plakken zodat ze niet uit elkaar vallen in de pan. Klop intussen een mengsel van ei, melk en kaneel – dit is de basis waarin je het brood kort laat weken. Bak de plakken vervolgens in een klontje roomboter tot ze goudbruin en krokant zijn. Door de kandijsuiker in het brood karamelliseert de buitenkant extra mooi. Serveer direct, warm uit de pan, voor het lekkerste resultaat. Ideaal als je snel iets feestelijks op tafel wilt zetten.
Waarom suikerbrood perfect werkt voor wentelteefjes
Suikerbrood is van zichzelf al zacht en zoet, met een kruidige touch. In een wentelteefjesbeslag van ei, melk en een snuf kaneel zuigt het zich lekker vol zonder uit elkaar te vallen. Bak je het vervolgens in roomboter, dan karamelliseren de kandijsuikerstukjes aan de buitenkant mee. Het resultaat? Een knapperige buitenkant met een warme, smeuïge binnenkant. Pure verwennerij.

Suikerbrood wentelteefjes
Ingrediënten
- 8 sneetjes suikerbrood
- 200 milliliter melk
- 1 ei
- 0,5 theelepel kaneel
- klontje roomboter
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 200 gram blauwe bessen diepvries
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel kaneelsuiker
Handig om te hebben
- 1x koekenpan
Instructies
- Doe de bevroren bosbessen in een steelpannetje samen met een eetlepel honing. Laat wat indikken tot een saus.
- Schenk de melk, het ei en de kaneel in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop steeds twee sneetjes suikerbrood erin.
- Zorg het mengsel goed is opnemen aan beide kanten. Is je brood niet oud en droog? Dan hoeft je ze maar kort in het mengsel te laten weken. Laat het suikerbrood vooral niet te lang in het melk-ei mengsel, dan wordt het te zompig.
- Verhit wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten. Herhaal totdat alle wentelteefjes zijn gebakken.
- Serveer de wentelteefjes op een bord nu ze warm zijn. Schep er wat yoghurt overheen en top ze af met de bosbessensaus en grove kaneelsuiker.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Aan de slag gegaan met dit recept voor suikerbrood wentelteefjes? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere ontbijtrecepten van Groen Fatsoen.
