- 8 sneetjes suikerbrood
- 200 milliliter melk
- 1 ei
- 0,5 theelepel kaneel
- klontje roomboter
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 200 gram blauwe bessen diepvries
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel kaneelsuiker
Doe de bevroren bosbessen in een steelpannetje samen met een eetlepel honing. Laat wat indikken tot een saus.
Schenk de melk, het ei en de kaneel in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop steeds twee sneetjes suikerbrood erin.
Zorg het mengsel goed is opnemen aan beide kanten. Is je brood niet oud en droog? Dan hoeft je ze maar kort in het mengsel te laten weken. Laat het suikerbrood vooral niet te lang in het melk-ei mengsel, dan wordt het te zompig.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten. Herhaal totdat alle wentelteefjes zijn gebakken.
Serveer de wentelteefjes op een bord nu ze warm zijn. Schep er wat yoghurt overheen en top ze af met de bosbessensaus en grove kaneelsuiker.
Calorieën: 355kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 6g