Ga terug
+ servings

Suikerbrood wentelteefjes

Nog geen reviews
Sinds ik eens suikerbrood wentelteefjes maak wil ik eigenlijk niet meer anders. Die zachte structuur, de knapperige kandijstukjes, de hint van kaneel… een heerlijk ontbijtgerecht dat zó op een brunchtafel past.
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:15 minuten
Totale tijd:20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneetjes suikerbrood
  • 200 milliliter melk
  • 1 ei
  • 0,5 theelepel kaneel
  • klontje roomboter
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 200 gram blauwe bessen diepvries
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneelsuiker

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Doe de bevroren bosbessen in een steelpannetje samen met een eetlepel honing. Laat wat indikken tot een saus.
  • Schenk de melk, het ei en de kaneel in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop steeds twee sneetjes suikerbrood erin.
  • Zorg het mengsel goed is opnemen aan beide kanten. Is je brood niet oud en droog? Dan hoeft je ze maar kort in het mengsel te laten weken. Laat het suikerbrood vooral niet te lang in het melk-ei mengsel, dan wordt het te zompig.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten. Herhaal totdat alle wentelteefjes zijn gebakken.
  • Serveer de wentelteefjes op een bord nu ze warm zijn. Schep er wat yoghurt overheen en top ze af met de bosbessensaus en grove kaneelsuiker.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 355kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 6g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!