Ga terug
+ servings
pasta van witte bonen

Pasta in romige witte bonensaus met miso, citroen en rozemarijn

Nog geen reviews
Soms heb je van die gerechten die je onverwacht verrassen, en pasta in romige witte bonensaus met miso, citroen en rozemarijn is er zeker één van.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Totale tijd:25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 380 gram witte bonen
  • 1 prei
  • 1 theelepel miso
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse peterselie
  • parmezaanse kaas
  • scheutje (plantaardige) melk
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zout en peper

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de prei schoon en snijd in dunne plakken samen met de knoflook. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de prei met de knoflook. Rits de blaadjes van een takje rozemarijn en bak mee.
  • Lek de witte bonen uit. Doe deze in een Nutribullet of keukenmachine samen met de miso, het sap van een citroen en een scheutje melk. Rits de blaadjes van een takje rozemarijn. Pureer tot een gladde en romige saus, dun uit tot je de gewenste dikte hebt.
  • Voeg de saus bij de prei als deze is geslonken. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Rasp wat van de parmezaanse kaas boven de pan en hak peterselie fijn en voeg samen met chilivlokken bij de saus.
  • Giet de pasta af en roer door de saus en bak kort mee. Dien op in een diep bord en garneer met nog wat extra parmezaanse kaas.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 550kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 28g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!