Parelcouscous met rucola-pistachepesto en feta

Een heerlijk en verrassend recept: parelcouscous met rucola-pistachepesto en feta. Dit gerecht is een perfecte mix van zacht, pittig, knapperig en romig. De zelfgemaakte pesto is makkelijk te maken in de keukenmachine terwijl de parelcouscous kookt. Verder hoef je maar weinig voor te bereiden waardoor het snel op tafel staat. Echt een feest om op tafel te toveren.

Parelcouscous salade pesto met pistache
Voor dit gerecht beginnen we met het koken van de parelcouscous tot deze mooi zacht en licht is. Terwijl de couscous kookt, maken we een heerlijke rucola-pistachepesto. Deze pesto is super eenvoudig te maken: mix wat rucola, pistachenoten, basilicum, olijfolie, knoflook, Parmezaanse kaas en een beetje citroensap in een blender tot je een gladde, smaakvolle saus hebt. De combinatie van pittige rucola en hartige pistachenoten geeft deze pesto een unieke en verfrissende twist die je niet snel zult vergeten.
Parelcouscous met pesto en feta
Zodra de parelcouscous klaar is, roeren we de pesto erdoorheen, zodat alle korrels mooi bedekt zijn met de groene saus. Dan voegen we de verkruimelde feta toe voor een romige, zoute touch die perfect past bij de frisse smaak van de pesto. Voor wat extra kleur en smaak kun je ook nog wat zoete cherrytomaatjes en een handjevol rucola toevoegen. Deze parelcouscous met rucola-pistachepesto en feta is niet alleen super lekker, maar ook heel makkelijk te maken. Het is de perfecte maaltijd voor een uitgebreide lunch of een zomers diner.


Parelcouscous met rucola-pistachepesto en feta
Ingrediënten
- 200 gram parelcouscous
- 85 gram rucola
- 75 gram gezouten pistachenoten (gepeld)
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 35 gram parmezaanse kaas
- 75 gram feta
- 5 takjes basilicum
- 125 gram zoete cherrytomaatjes
- 1/2 citroen
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
Handig om te hebben
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Doe de pistachenoten, parmezaanse kaas, basilicum, olijfolie, sap van een halve citroen en de rucola in een keukenmachine. Bewaar nog een beetje pistachenoten en rucola als garnering. Pureer tot een pesto. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes. Giet de parelcouscous af, roer de pesto er doorheen samen met de cherrytomaten en chilivlokken. Verkruimel een deel van de feta en roer goed door.
- Garneer de parelcouscous met rucola, gehakte pistachenootjes en feta.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept parelcouscous met pistachepesto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.