- 200 gram parelcouscous
- 85 gram rucola
- 75 gram gezouten pistachenoten (gepeld)
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 35 gram parmezaanse kaas
- 75 gram feta
- 5 takjes basilicum
- 125 gram zoete cherrytomaatjes
- 1/2 citroen
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Doe de pistachenoten, parmezaanse kaas, basilicum, olijfolie, sap van een halve citroen en de rucola in een keukenmachine. Bewaar nog een beetje pistachenoten en rucola als garnering. Pureer tot een pesto. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes. Giet de parelcouscous af, roer de pesto er doorheen samen met de cherrytomaten en chilivlokken. Verkruimel een deel van de feta en roer goed door.
Garneer de parelcouscous met rucola, gehakte pistachenootjes en feta.
Calorieën: 630kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 15g