Caesar pasta salade

Een klassieke Caesar, maar dan in een zomerse pastasalade – dat is precies wat dit recept zo lekker maakt. Het brengt knapperige romaine sla, een romige dressing en vega kipstukjes samen in een heerlijke pastasalade. Perfect voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. Ook nog eens ideaal om restjes koud mee te nemen naar het park of strand.
Caesar pastasalade met vega twist
Deze Caesar pastasalade heeft alles wat je wilt van het originele gerecht, maar dan met een frisse draai. De romige dressing maak je gewoon zelf van mayonaise, yoghurt, citroen, mosterd en kappertjes. Samen met parmezaanse kaas en krokante versgebakken croutons is dit een feest aan smaken én texturen. De vega kipstukjes geven een stevige bite die perfect past bij de zachte pasta en frisse sla.


Zelf croutons maken voor extra smaak
Croutons maken je gewoon zelf, en dat is veel lekkerder dan uit een zak. Snijd oud casinobrood in blokjes en bak het knapperig in de oven met olijfolie met knoflookpoeder en peterselie. Strooi ze samen met pittenmix, bosui en extra parmezaan over je salade en serveer koud of lauwwarm. Of je nu een etentje hebt of mealprept voor jezelf: deze Caesar pastasalade smaakt altijd goed.
Op zoek naar meer pastasalade recepten?

Caesar pastasalade met croutons
Ingrediënten
Voor de salade:
- 150 gram pasta penne of fusilli
- 1 krop romaine sla
- 1 komkommer
- 150 gram vegetarische kipstukjes
- 1 stengel bosui
- 1 eetlepel pittenmix
- parmezaanse kaas
Voor de dressing:
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 1/2 citroen
- 1 eetlepel kappertjes
- verse dille
- 1 eetlepel parmezaanse kaas
Voor de croutons:
- 3 sneetjes casinobrood
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
Handig om te hebben
Instructies
- Kook de pasta in gezouten water, giet af en spoel kort koud. Laat goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het casinobrood in kleine blokjes en doe op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder, peterselie, zout en peper. Hussel goed door en bak ongeveer 10 – 15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mixer en pureer tot een mooie, gladde Caesar dressing.
- Snijd de sla, komkommer en bosui. Meng in een grote kom de pasta, sla, komkommer en bosui. Voeg 3/4 van de dressing toe en schep goed door.
- Bak ondertussen de kipstukjes goudbruin in een beetje olie. Garneer de pastasalade met de kipstukjes, croutons, pittenmix en extra parmezaanse kaas.
Tips & variaties
- Ook lekker met een gekookt eitje

Aan de slag gegaan met dit recept voor caesar pastasalade? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.


