Ga terug
+ servings
caesar pastasalade

Caesar pastasalade met croutons

Nog geen reviews
Deze Caesar pastasalade met romaine sla, vega kip, zelfgemaakte croutons en romige dressing is een frisse en vullende maaltijd. Perfect voor lunch of diner!
Gang: Salade
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:35 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 150 gram pasta penne of fusilli
  • 1 krop romaine sla
  • 1 komkommer
  • 150 gram vegetarische kipstukjes
  • 1 stengel bosui
  • 1 eetlepel pittenmix
  • parmezaanse kaas

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • verse dille
  • 1 eetlepel parmezaanse kaas

Voor de croutons:

  • 3 sneetjes casinobrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Kook de pasta in gezouten water, giet af en spoel kort koud. Laat goed uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het casinobrood in kleine blokjes en doe op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder, peterselie, zout en peper. Hussel goed door en bak ongeveer 10 - 15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mixer en pureer tot een mooie, gladde Caesar dressing.
  • Snijd de sla, komkommer en bosui. Meng in een grote kom de pasta, sla, komkommer en bosui. Voeg 3/4 van de dressing toe en schep goed door.
  • Bak ondertussen de kipstukjes goudbruin in een beetje olie. Garneer de pastasalade met de kipstukjes, croutons, pittenmix en extra parmezaanse kaas.

Tips & variaties

  • Ook lekker met een gekookt eitje
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!