Pasta met burrata in verse tomatensaus

Er zijn van die pastagerechten die je het liefst elke week zou maken. Simpel, maar toch bijzonder. Deze pasta met burrata is er zo één. Geroosterde cherrytomaten, een pittige kick van chili en een romige bol burrata die langzaam smelt op de warme pasta – dit is comfort food op z’n best, zonder dat je er lang voor in de keuken hoeft te staan.
Pasta burrata recept met geroosterde tomaten
In dit pasta burrata recept draait alles om smaakvolle eenvoud. Door de cherrytomaten in de oven te roosteren met knoflook, ui en een beetje tomatenpuree, worden ze intens zoet en rijk van smaak. Voeg daar een scheutje rode wijnazijn en verse basilicum aan toe, en je hebt een saus die zó goed is dat je ‘m bijna direct van het bakblik zou willen lepelen. Combineer dit met beetgare pasta en je hebt een gerecht dat zowel doordeweeks als bij een etentje scoort.


Romige pasta met burrata
Wat deze pasta met burrata zo onweerstaanbaar maakt? De combinatie van warm en koud, fris en romig. Terwijl de tomatensaus de basis vormt, zorgt de burrata voor een zachte, romige afwerking. Een beetje Parmezaanse kaas erover, wat verse basilicum en je hebt een bord vol zomerse Italiaanse vibes. Extra lekker met een snuf chilivlokken voor wie wel van een beetje pit houdt.

Op zoek naar nog meer burrata recepten?

Pasta met burrata in verse tomaten saus
Ingrediënten
- 250 gram pasta
- 1 kilo snoeptomaten
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 chilipeper
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- bosje verse basilicum
- 1 bol burrata
- parmezaanse kaas
- olijfolie
- zout en peper
Handig om te hebben
Instructies
- Snijd de ui, knoflook en chilipeper in dunne ringen. Doe een flinke scheut olie in de pan en pak hierin op laag vuur tot glazig en zacht. Voeg de tomatenpuree, wijnazijn, zout en peper toe en bak kort mee. Voeg de hele tomaten toe aan de pan, zet het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Laat garen totdat de tomaten zacht zijn en openbarsten. Roer af en toe door en plet de tomaten met een lepel zodat je een mooie, verse tomatensaus krijgt.
- Kook intussen de pasta al dente. Giet af, maar houd een kopje kookvocht apart.
- Meng de tomatensaus met de gekookte pasta, voeg scheutje van het kookvocht toe totdat je de gewenste dikte hebt. Breng eventueel nog verder op smaak met zout, peper. Hak de verse basilicum fijn en roer de helft door de saus.
- Verdeel de pasta over twee borden, leg op elk een halve bol burrata en maak af met Parmezaanse kaas en extra basilicum.
Aan de slag gegaan met dit recept voor pasta met burrata? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.