Snijd de ui, knoflook en chilipeper in dunne ringen. Doe een flinke scheut olie in de pan en pak hierin op laag vuur tot glazig en zacht. Voeg de tomatenpuree, wijnazijn, zout en peper toe en bak kort mee. Voeg de hele tomaten toe aan de pan, zet het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Laat garen totdat de tomaten zacht zijn en openbarsten. Roer af en toe door en plet de tomaten met een lepel zodat je een mooie, verse tomatensaus krijgt.
Kook intussen de pasta al dente. Giet af, maar houd een kopje kookvocht apart.
Meng de tomatensaus met de gekookte pasta, voeg scheutje van het kookvocht toe totdat je de gewenste dikte hebt. Breng eventueel nog verder op smaak met zout, peper. Hak de verse basilicum fijn en roer de helft door de saus.
Verdeel de pasta over twee borden, leg op elk een halve bol burrata en maak af met Parmezaanse kaas en extra basilicum.