Tortellini salade caprese

Tortellini salade caprese is wat je krijgt als een klassieke caprese en een zomerse pastasalade samen vakantie vieren. Deze salade is fris, romig én vullend – perfect voor als je iets lichts wilt dat toch voldoening geeft. Of je ’m nu maakt voor een picknick, een makkelijke doordeweekse avond of als bijgerecht bij de barbecue: hij scoort altijd. En het beste? Je staat er amper 15 minuten voor in de keuken.
Tortellini salade caprese: snel, zomers en smaakvol
De combinatie van sappige cherrytomaten, romige mozzarella en verse basilicum is al jarenlang een publiekslieveling – en terecht. Door tortellini toe te voegen krijgt deze salade een extra bite én wordt het een volwaardige maaltijd. Kies bijvoorbeeld voor tortellini met een kaas en tomaat- of spinazievulling, afhankelijk van wat je in huis hebt of waar je zin in hebt. De balsamico en olijfolie zorgen voor die kenmerkende Italiaanse smaakbeleving.


Variëren met tortellini salade caprese
Deze salade leent zich uitstekend voor variatie. Gooi er eens wat gegrilde groenten doorheen. Ook lekker: parmezaanse kaas of wat gemarineerde olijven door de salade pijnboompitten. Serveer hem koud tijdens een warme dag, of lauwwarm als het wat frisser is buiten. Je kunt de salade trouwens prima een paar uur van tevoren maken – ideaal als je gasten krijgt of juist vooruit wil koken. De smaken trekken dan heerlijk in.
Op zoek naar nog meer vegetarische pasta recepten?

Tortellini salade caprese
Ingrediënten
- 250 gram verse tortellini mozzarella & tomaat
- 245 gram mini buffelmozzarella
- 125 gram zoete cherrytomaatjes
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 15 gram verse basilicum
- 75 gram rucola
- 15 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- zout en peper
Instructies
- Breng een pan met gezouten water aan de kook. Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water, laat afkoelen in een vergiet.
- Snijd de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten en basilicum. Laat de mozzarella bolletjes uitlekken. Maak een koekenpan warm en rooster hierin de pijnboompitjes.
- Maak een dressing door de pesto, balsamico, olijfolie, peper en zout te mengen.
- Doe de tortellini in een schaal. Voeg de tomaat, mozzarella, basilicum, rucola en dressing toe. Schep alles goed door elkaar. Maak af met de pijnboompitten en wat extra zout en peper.
Tips & variaties
- Ook lekker met extra parmezaanse kaas vlokken
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):


Aan de slag gegaan met dit recept voor tortellini salade? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.


