- 250 gram verse tortellini mozzarella & tomaat
- 245 gram mini buffelmozzarella
- 125 gram zoete cherrytomaatjes
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 15 gram verse basilicum
- 75 gram rucola
- 15 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- zout en peper
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water, laat afkoelen in een vergiet.
Snijd de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten en basilicum. Laat de mozzarella bolletjes uitlekken. Maak een koekenpan warm en rooster hierin de pijnboompitjes.
Maak een dressing door de pesto, balsamico, olijfolie, peper en zout te mengen.
Doe de tortellini in een schaal. Voeg de tomaat, mozzarella, basilicum, rucola en dressing toe. Schep alles goed door elkaar. Maak af met de pijnboompitten en wat extra zout en peper.
- Ook lekker met extra parmezaanse kaas vlokken
Calorieën: 600kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 15g