Dit gerecht combineert de hartige smaken van een traditionele pizza met smaken uit de Mexicaanse keuken. Het is de perfecte maaltijd voor een gezellige avond met vrienden of een snelle, smaakvolle lunch. Deze Mexicaanse pizza brengt twee van mijn favoriete keukens samen.
Mexicaanse pizza met maïs
Voor de basis van deze Mexicaanse pizza gebruiken we een klassieke pizzabodem. Hierop smeren we een laagje tomatensaus op die we op smaak hebben gebracht met Mexicaanse kruiden, dit zorgt voor de perfecte basis. Vervolgens beleggen we de pizza royaal met maïs, paprika en tomaat. Deze ingrediënten geven niet alleen een geweldige smaak, maar ook een prachtige, kleurrijke uitstraling. Voeg een flinke portie geraspte kaas toe en je bent klaar om de pizza in de oven te schuiven.
Wat deze pizza echt bijzonder maakt, zijn de verse toppings die je toevoegt zodra hij uit de oven komt. Denk aan verse koriander (als je hier van houdt natuurlijk) en een heerlijke zure room met jalapeno’s voor wat pit. Natuurlijk kan je ook nog extra avocado toevoegen of een beetje limoen voor een frisse finishing touch.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere Mexicaanse recepten.
Mexicaanse pizza
Ingrediënten
- 1 stuk pizzadeeg met tomatensaus
- 150 gram mais
- 2 tomaten
- 1 puntpaprika
- 125 gram zure room
- 50 gram jalapeño
- 50 gram geraspte kaas
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- bosje verse koriander
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Doe de tomatensaus in een bakje en meng met komijn, paprikapoeder, chilivlokken, zout en peper. Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus.
- Snijd de tomaat in plakken en de paprika in kleine blokjes. Laat de maïs uitlekken. Beleg de pizza met de groenten en verdeel de geraspte kaas. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in 15-20 minuten gaar.
- Hak de jalapeńo's fijn en maak een saus samen met de zure room, knoflookpoeder, peterselie, zout en peper. Hak ook de verse koriander fijn.
- Haal de pizza uit de oven en serveer met de saus en koriander.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor Mexicaanse pizza? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie