Ga terug
+ servings
mexicaanse pizza

Mexicaanse pizza

Nog geen reviews
Deze Mexicaanse pizza brengt twee van mijn favoriete keukens samen.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Mexicaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Totale tijd:25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 stuk pizzadeeg met tomatensaus
  • 150 gram mais
  • 2 tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 125 gram zure room
  • 50 gram jalapeño
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • bosje verse koriander
  • zout en peper
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Doe de tomatensaus in een bakje en meng met komijn, paprikapoeder, chilivlokken, zout en peper. Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus.
  • Snijd de tomaat in plakken en de paprika in kleine blokjes. Laat de maïs uitlekken. Beleg de pizza met de groenten en verdeel de geraspte kaas. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in 15-20 minuten gaar.
  • Hak de jalapeńo's fijn en maak een saus samen met de zure room, knoflookpoeder, peterselie, zout en peper. Hak ook de verse koriander fijn.
  • Haal de pizza uit de oven en serveer met de saus en koriander.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 625kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 12g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!