- 1 stuk pizzadeeg met tomatensaus
- 150 gram mais
- 2 tomaten
- 1 puntpaprika
- 125 gram zure room
- 50 gram jalapeño
- 50 gram geraspte kaas
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- bosje verse koriander
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Doe de tomatensaus in een bakje en meng met komijn, paprikapoeder, chilivlokken, zout en peper. Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus.
Snijd de tomaat in plakken en de paprika in kleine blokjes. Laat de maïs uitlekken. Beleg de pizza met de groenten en verdeel de geraspte kaas. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in 15-20 minuten gaar.
Hak de jalapeńo's fijn en maak een saus samen met de zure room, knoflookpoeder, peterselie, zout en peper. Hak ook de verse koriander fijn.
Haal de pizza uit de oven en serveer met de saus en koriander.
Calorieën: 625kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 12g