Caponata parelcouscous met burrata

Caponata is een Siciliaanse specialiteit die bestaat uit gestoofde aubergines, tomaten, paprika’s en ui. De groenten worden zorgvuldig bereid zodat ze zacht en vol van smaak zijn. De caponata vormt het hart van dit gerecht en was de inspiratiebron voor dit gerecht . Caponata parelcouscous is de perfecte samensmelting tussen Italiaans en Midden-Oosters, mega lekker en mega simpel!
Parelcouscous met burrata – comfortfood met een zomerse twist
Dit gerecht is ideaal als je iets bijzonders wilt maken dat toch doordeweeks haalbaar blijft. Het is snel klaar, bomvol groenten én verrassend van smaak. Serveer het lauwwarm of op kamertemperatuur, bijvoorbeeld met wat knapperig brood erbij om de laatste restjes saus op te dippen.
Waarom deze caponata parelcouscous met burrata zo lekker is
Caponata is een klassieker uit Sicilië, gemaakt van aubergine, tomaat, bleekselderij, kappertjes en azijn. Die intense smaak combineert geweldig met parelcouscous, die de saus mooi opneemt en zorgt voor een vullende, zachte bite. De romige burrata maakt het af: het geeft het gerecht iets luxe zonder ingewikkeld te zijn.
Liever vegan? Laat de burrata weg of vervang ‘m door plantaardige roomkaas. Zin in extra bite? Strooi er wat geroosterde pijnboompitten of amandelschaafsel overheen. En als je leftovers hebt: de caponata smaakt de volgende dag nóg lekkerder.


Zin in meer? Bekijk ook deze parelcouscous recepten:

Caponata parelcouscous met burrata
Ingrediënten
- 200 gram parelcouscous
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 2 gegrilde paprika's uit pot
- 5 gegrilde artisjok uit pot
- 100 gram zwarte olijven
- 1 theelepel kappertjes
- 150 gram burrata
- 3 takjes basilicum (vers)
- 1/2 citroen
- 1 theelepel salie (gedroogd)
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 1 blik tomaten
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie (extra vierge)
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de ui, knoflook en aubergine. Doe wat olie in een pan en bak hierin de groenten totdat de aubergine zacht is.
- Snijd ondertussen de gegrilde paprika, artisjok en olijven. Voeg deze toe aan de saus samen met de kappertjes en breng het geheel op smaak met salie, tijm, zout, peper en chilivlokken. Voeg de tomatenblokjes toe en knijp een halve citroen uit boven de saus.
- Als de parelcouscous gaar is giet je deze af en voeg je deze toe aan de saus. Snijd de basilicum fijn en roer er doorheen.
- Schep de parelcouscous op. Verdeel de burrata eroverheen en garneer met parmezaanse kaas en wat extra vierge olijfolie.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):


Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor caponata parelcouscous? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.


