- 200 gram parelcouscous
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 2 gegrilde paprika's uit pot
- 5 gegrilde artisjok uit pot
- 100 gram zwarte olijven
- 1 theelepel kappertjes
- 150 gram burrata
- 3 takjes basilicum (vers)
- 1/2 citroen
- 1 theelepel salie (gedroogd)
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 1 blik tomaten
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie (extra vierge)
Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de ui, knoflook en aubergine. Doe wat olie in een pan en bak hierin de groenten totdat de aubergine zacht is.
Snijd ondertussen de gegrilde paprika, artisjok en olijven. Voeg deze toe aan de saus samen met de kappertjes en breng het geheel op smaak met salie, tijm, zout, peper en chilivlokken. Voeg de tomatenblokjes toe en knijp een halve citroen uit boven de saus.
Als de parelcouscous gaar is giet je deze af en voeg je deze toe aan de saus. Snijd de basilicum fijn en roer er doorheen.
Schep de parelcouscous op. Verdeel de burrata eroverheen en garneer met parmezaanse kaas en wat extra vierge olijfolie.
Calorieën: 580kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 17g